Teinipoika söi maasta etanan ja koko hänen elämänsä muuttui järkyttävällä tavalla – ystävä kertoo nyt, mitä traagisena iltana tapahtui

Julkaistu:

Etanan syöminen aloitti tapahtumaketjun, joka päättyi 19-vuotiaan teinipojan osalta pahimmalla mahdollisella tavalla. Hänen ystävänsä kertovat nyt järkyttävistä tapahtumista.
Sen piti olla tavallinen, hauska ilta kavereiden kanssa.

Elettiin vuotta 2010, kun australialainen, 19-vuotias Sam Ballard päätti hieman juhlia ystäviensä kanssa. Mukana oli hänen paras kaverinsa Jimmy Galvin.

Miehet istuivat nautiskelemassa viiniä takapihan terassilla, kun Sam huomasi maassa etanan.

– Istuskelimme siinä, ja halusimme yrittää viettää illan aikuisten tapaan. Sitten se etana ryömi esiin, Jimmy muistelee.

Sam ihmetteli etanaa, ja vitsaili haluavansa syödä sen.

– Sam vain kysyi yhtäkkiä, että pitäisikö minun syödä se? Ja bang, niin hän teki. Niin se tapahtui, Jimmy kertoo.

Nuori mies nappasi etanan maasta ja söi sen.

Kukaan ei olisi arvannut, että hetken päähänpistosta alkaisi traaginen tapahtumaketju, joka johtaisi lopulta järkyttävään lopputulokseen. Traagisesta tapahtumaketjusta on uutisoitu maailmalla laajasti.

Etanan syömisen jälkeen Sam alkoi voida todella huonosti, ja hänet jouduttiin lopulta kiidättämään sairaalaan.

Pian järkyttävä totuus paljastui: Sam oli saanut etanasta yleensä rottien ulostuksen välityksellä tarttuvan loistartunnan. Lääkäreiden mukaan Samin syömä etana oli ollut kosketuksissa rottien ulosteisiin.

Pahempaa oli kuitenkin tulossa, sillä yleensä oireeton loistartunta aiheutti Samille aivoinfektion, ja hän vaipui koomaan.

Koomassa nuori mies oli lopulta peräti 420 päivää. Kun Sam lopulta heräsi koomasta, hän oli neliraajahalvaantunut aivoihin edenneen infektion takia.

Etanan syöminen muutti Samin koko elämän, ja nyt hän tarvitsee ympärivuorokautista hoitoa.
The Project -tv-ohjelman Facebookissa julkaistulla videolla miehen ystävät kertovat nyt omin sanoin traagisista tapahtumista.
  • Katso yllä olevalta videolta Samin tarina hänen läheistensä kertomana.
– Se oli järkyttävää, Samin ystävä Michael Sheasby sanoo.

– Oli pelottavaa, että ystäväni taisteli yhtäkkiä sillä tavalla hengestään, Jimmy sanoo murheellisena.

Samin murheen murtama äiti Katie on antanut lehdille haastatteluja ja kertonut olevansa järkyttynyt sydämensä pohjasta poikansa kohtalon vuoksi.

Hän kertoo Samin olleen aina terve kuin pukki ja urheilullinen.

– Se muutti hänen elämänsä ikuisesti, ja myös minun elämäni. Vaikutukset ovat valtavat, Katie-äiti sanoo.

Syyttäviä sormia ei ole osoiteltu asian tiimoilta, vaan tilanne on on hyväksytty sellaisena kuin se on. Katie-äiti ja kohtalokkaana iltana paikalla olleet ystävät ovat keskustelleet tapahtumista jälkikäteen useaan otteeseen.

– Olen pyytänyt Samilta anteeksi sitä, mitä hänen takapihallaan tapahtui sinä iltana. Tiedän, ettei tämä ole minun vikani, eikä hänen äitinsäkään syytä minua, tiedän sen, Jimmy sanoo.

Sam on nyt 28-vuotias ja liikkuu motorisoidulla pyörätuolilla.

– Sam on edelleen siellä kuoren takana. Hänen silmistään näkee sen, että kun tulemme huoneeseen, hänen päivänsä paranee kertaheitolla, Jimmy hymyilee.

Samin läheiset ovat järjestäneet erilaisia kampanjoita ja tempauksia kerätäkseen rahaa hoitoihin, joita hän tarvitsee.

Perheellä on ollut vaikeuksia rahoittaa Samin hoitoja. Hänen äitinsä on lopettanut työnsä huolehtiakseen pojastaan ja läheisensä taistelevat joka päivä saadakseen taattua epäonnisen hetken takia halvaantuneelle pojalleen oikeanlaista apua.

Etanan syöminen jätti pysyvät vauriot, sillä vielä nykyäänkin Sam kärsii neliraajahalvauksen lisäksi muun muassa erilaisista kohtauksista.

Samin ystävät haluavatkin varoittaa kaikkia nuoria, että hetken huumassa saatuja ideoita kannattaa harkita tarkoin.

– Pitäkää huolta ystävistänne. Ennen kuin hyppäätte katolta uima-altaaseen tai kehotatte kaverianne syömään jotain typerää, miettikää sitä tarkkaan. Sillä voi olla pahimmat mahdolliset seuraukset, Jimmy muistuttaa vakavana videolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt