Kirjaväite: Kellyanne Conway on Valkoisen talon ”ykkösvuotaja” – Trump ollut raivoissaan paljastuksista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kirjaväite: Kellyanne Conway on Valkoisen talon ”ykkösvuotaja” – Trump ollut raivoissaan paljastuksista

Tuore kirja nimeää presidentti Donald Trumpin läheisen neuvonantajan monien mediaan päätyneiden luottamuksellisten tietojen lähteeksi.

Kellyanne Conway on yksi presidentin tärkeimmistä neuvonantajista.­

2.4.2018 1:09

Ensi viikolla ilmestyvän, Trumpin hallinnon toiminnasta kertovan kirjan kirjoittaja Ronald Kessler kertoi sunnuntaina CNN:n State of the Union -ohjelman haastattelussa että presidentin neuvonantaja Kellyanne Conway on ollut useiden hallinnolle kiusallisten paljastusten takana.

– Jos ihmettelette miksi Valkoisesta talosta on nähty niin paljon vuotoja, niin yksi syy on että Kellyanne Conway on sen ”ykkösvuotaja”, Kessler sanoi ohjelmassa.

Conwayta on pidetty yhtenä Trumpin läheisimmistä avustajista jolla on ollut pääsy moniin arkaluontoisia keskusteluja sisältäviin tapaamisiin.

Korkean tason vuotaja paljastuminen Valkoisessa talossa olisi iso uutinen, sillä Trumpin on kerrottu olleen raivoissaan harvinaisen monien presidentille kiusallisten tietojen päätymisestä julkisuuteen. Viimeksi pari viikkoa sitten Washington Post kertoi Trumpin onnitelleen Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia vaalivoitosta vaikka tämän neuvonantajat olivat erikseen kehottaneet Trumpia olemaan lausumatta onnittelusanoja keskustelun aikana.

Donald Trump ja Kellyanne Conway keskustelivat Valkoisessa talossa 1. maaliskuuta.­

Jo aikaisemmat korkean tason vuodot ovat herättäneet epäilyksiä Valkoisessa talossa vuotoja tehtailevasta ”myyrästä”. Trump on tiettävästi määrännyt henkilöstöpäällikkönsä John Kellyn etsimään vuotajan.

”Ivanka ja Kushner tyhmimpien päätösten takana”

Kesslerin mukaan Conway on myös haukkunut avoimesti Valkoisen talon kollegoitaan. Conwayta useita kertoja haastatellut Kessler väitti ohjelmassa tämän kerran unohtaneen olevansa haastattelutilanteessa ja arvostelleen kovin sanoin entistä kabinettipäällikköä Reince Priebusia sekä Trumpin Ivanka-tytärtä ja tämän miestä Jared Kushneria.

Kessler sanoo monien Trumpin ongelmien olevan lähtöisin niinikään neuvonantajikseen nostamiltaan tyttäreltään ja vävyltään. Hänen mukaansa Trump myös ymmärtää tämän.

– Jared ja Ivanka ovat ajaneet joitakin Trumpin presidenttikauden katastrofaalisimpia ja tyhmimpiä päätöksiä... heillä ei ollut mitään ymmärrystä siitä miten hallinto, vaalikampanja tai politiikka toimivat. Ja vähiten he ymmärsivät omien tekojensa poliittisia seurauksia, Kessler sanoi CNN:lle.

Kesslerin kirjan The Trump White House: Changing the Rules of the Game kerrotaan kuvailevan Trumpin presidenttikautta, toimia ja itse presidenttiä varsin myönteiseen sävyyn, joka saattaa lisätä hänen kertomansa painoarvoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?