Pilvi, Pälvi

Ulkomaat

BBC: Myrkkyhyökkäyksestä toipuva Julia Skripal pystyy puhumaan – mystinen venäläissulho herättää kysymyksiä

Julkaistu:

Skripalien sukulainen vihjaa, että Julia Skripal olisi jopa saattanut olla hermomyrkkyhyökkäyksen pääkohde.
Entinen kaksoisagentti Sergei Skripal on yhä kriittisessä tilassa maaliskuun 4. päivänä Salisburyssa tehdyn hermomyrkkyhyökkäyksen jäljiltä. Isänsä kanssa hyökkäyksen kohteeksi joutuneen Julia Skripalin tilanne vaikuttaa sen sijaan kohentuneen selvästi.

– Julia Skripal toipuu vauhdilla eikä ole enää kriittisessä tilassa, kertoi naista hoitava sairaala tiedotusvälineille torstaina.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo useisiin nimettömiin lähteisiin viitaten, että 33-vuotias Julia Skripal olisi jo tajuissaan ja kykeneväinen puhumaan.

Myrkky saattoi olla ovenkahvassa

Yleisradioyhtiö kertoo lisäksi saaneensa vihiä siitä, että poliisi uskoo Skripalien altistuneen hermomyrkylle Sergei Skripalin talon kotiovella. BBC:n mukaan isän ja tyttären uskotaan altistuneen myrkylle heidän kosketettuaan käsillään ulko-oven kahvaa ennen kuin he ajoivat Maltingsin ostoskeskukseen, jonka liepeille he jättivät auton parkkiin.


Aiemmin julkisuuteen on kerrottu, että jäämiä Neuvostoliitossa kehitetystä Novitshok-hermomyrkystä on löydetty Skripalin autosta sekä italialaisesta ravintolasta. BBC:n mukaan kahdeksan päivää myrkytyksen jälkeen peitettiin myös parkkimittari, josta kaksikko oli mahdollisesti ostanut pysäköintilipun ennen kuin heidät löydettiin tiedottomina ostoskeskuksen lähellä sijaitsevalta penkiltä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Skripalien myrkytyksen jälkeen Britannia ja sen useat liittolaiset ovat syyttäneet Venäjää hyökkäyksestä ja karkottaneet jo yli 150 venäläisdiplomaattia. Venäjä vastasi länsimaiden toimiin perjantaina samalla mitalla ja ilmoitti karkottavansa diplomaatteja 23 maasta. Heidän joukossaan on myös yksi suomalaisdiplomaatti.

Venäjä ilmoitti torstaina karkottavansa jo pelkästään 60 amerikkalaisdiplomaattia, kun Yhdysvallat oli aiemmin ilmoittanut karkottavansa 60 venäläisdiplomaattia ja sulkevansa Seattlen lähetystön.

Oliko iskun pääkohde sittenkin Julia?

Brittilehti Daily Mail kirjoitti torstaina myös Julia Skripalin ”mysteerisulhasesta”, jonka äidillä on ilmeisesti läheisiä suhteita Venäjän salaiseen palveluun. Lehden mukaan Venäjä suojelee miestä, koska tämän nimeä ei ole kerrottu julkisuudessa, vaikka se ilmeisesti on moskovalaislehtien tiedossa.


Lontoolainen oikeusistuin sen sijaan ilmoitti lehden mukaan viime viikolla, ettei mies ole ottanut yhteyttä sairaalaan, jossa morsian on taistellut hengestään myrkkyhyökkäyksen jälkeen.

Spekulaatioita sulhasesta on lietsonut myös Sergei Skripalin veljentytär Viktoria Skripal. Daily Mailin mukaan hän sanoi BBC Russianin haastattelussa uskovansa, että hyökkäyksessä on ollut kyse perheriidasta ja Sergei Skripalin sijaan pääkohde olisikin ollut Julia Skripal.

Hän kertoi haastattelussa myös muun muassa, ettei perhe ole kertonut Sergei Skripalin äidille myrkkyhyökkäyksestä, jotta tämä ei järkyttyisi liiaksi.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Poliisilla takaa-ajotilanne Oulunsalossa: Useita loukkaantui kolarissa, tie 816 kokonaan poikki

 2. 2

  Petrin riistakamera ikuisti todella harvinaisen vieraan idästä – ”Olihan se onnenkantamoinen”

 3. 3

  Linnanmäen tulevaan vuoristorataan pääsee rahalla jonon ohi

 4. 4

  Näin Fortumia on loattu Venäjällä - ”Juonii Suur-Suomea, voi katkaista tahallaan lämmöt, toimii Naton apurina...”

 5. 5

  Näin luet matkalaukun tunnistetarraa – paljastaa ”tasosi” matkustajana

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

 2. 2

  Muurari teki salaojaremontin ennen talonsa myyntiä – sai 330 000 euron laskun salaisen virheen takia

 3. 3

  Prinsessa Sofia kohautti tyköistuvassa yläosassa – ulkomaillakin ällistyttiin: ”Ihan kuin malli!”

 4. 4

  Sometähti jakoi kuvia ”sugar daddyn” kustantamasta luksuksesta – totuus paljastui, kun poliisi sai kaunottaren rysän päältä kiinni

 5. 5

  Darude järkyttyi 8-vuotiaan poikansa kertomasta ilmiöstä – pureva tilitys muille vanhemmille: ”Puheet liikkuvat päähän ampumisessa”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

 2. 2

  Koulussa huomattiin, ettei 10-vuotias osannut lukea eikä kirjoittaa – taustalta paljastui vanhempien järkyttävä salaisuus

 3. 3

  Nuori nainen työskenteli Lidlissä osa-aikaisena myyjänä – jakoi Instagramissa kuvia järjettömän ylellisestä elämästään: Poliisi sai rysän päältä kiinni

 4. 4

  Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

 5. 5

  Sara Forsberg lihoi 22 kiloa – sulkeutui kotiinsa ahmimaan pizzaa: ”Kaikki ympärilläni romahti”

 6. Näytä lisää