Ulkomaat

Venäjä testaa ohjuksia poikkeuksellisen lähellä Ruotsia – lentoyhtiöitä varoitettu

Julkaistu:

Harjoitusalue on kansainvälisillä vesillä, mutta Venäjän merivoimat harjoittelee yllättävän lähellä Ruotsin rannikkoa.
Venäjä aikoo ampua ohjuksia merivoimien harjoituksessa kansainvälisillä vesillä Itämerellä. Näin kertoo Aftonbladet. Lehden mukaan kokeet alkaisivat ensi viikon keskiviikkona kello 6 paikallista aikaa ja ne päättyisivät perjantaina kello 18.

Venäjä antoi kansainvälisillä vesillä sijaitsevalle harjoitusalueella nimen Russia 1.

Dagens Nyheterin mukaan venäläisten harjoitusalue olisi lähellä Ruotsin Karlskronaa, Tanskan Bornholmin saaren koillispuolella. Venäjä ei harjoittele tavallisesti näin kaukana lännessä.

Dagens Nyheter korostaa, että vaikka harjoitusalue sijaitsee kansainvälisillä vesillä, se on poikkeuksellisen kaukana lännessä. Ruotsin ilmailulaitos on jo joutunut varoittamaan lentoyhtiöitä vaara-alueesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Venäjä harjoittelee ohjuksilla tavallisesti lähempänä Kaliningradia, missä sillä on kolme karttoihin pysyvästi merkittyä ampuma-aluetta.

Expressen: Lähellä Ruotsin rannikkovesiä

Expressenin mukaan Venäjä harjoittelee yllättävän lähellä Ruotsin rannikkovesiä. Lehden mukaan harjoituksessa saattaa olla kyse ilmatorjuntaohjusten testauksesta.

Ruotsalaismedian haastattelemat asiantuntijat uskovat, että testialue voi olla ballistisen Iskander-ohjuksen maalialue. Vaara-alue ulottuu aina 18 000 metrin korkeuteen.

Myöskään Ruotsin puolustusvoimien mukaan ei ole tavallista, että Venäjä harjoittelee näin kaukana lännessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämä ei riko kansainvälistä oikeutta, mutta harjoitus on taas uusi yksi esimerkki lisääntyneestä jännityksestä lähialueellamme, Ruotsin valtiopäivien puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Allan Widman kertoo Ruotsin medialle.