Lehti: Suomalaismies pidätetty Sveitsissä – epäillään nuoren naislääkärin murhasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lehti: Suomalaismies pidätetty Sveitsissä – epäillään nuoren naislääkärin murhasta

Suomalainen on pidätetty Genevessä murhasta epäiltynä.

Suomalainen on pidätetty Genevessä murhasta epäiltynä.

Julkaistu: 28.3.2018 17:31

Suomen ulkoministeriöllä on hoidossa ”Sveitsissä vapautensa menettäneen suomalaisen asia”.

Suomalainen 30-vuotias mies on pidätetty Sveitsin Genevessä epäiltynä 26-vuotiaan naisen murhasta. Asiasta kertovat muun muassa Tribune de Genève -lehti sekä uutissivusto 20 Minutes.

Lehtien mukaan uhri oli ammatiltaan lääkäri. Ruumis löytyi keskiviikkona, kun naisen serkku huolestui ja meni tämän kotiin omilla vara-avaimillaan.

Suomalaismiehen kerrotaan olleen edelleen asunnossa, kun serkku meni sisälle. Lehtien mukaan hän oli oleskellut Plainpalaisin alueella sijaitsevassa asunnossa useita tunteja naisen kuoleman jälkeen.

Murhasta epäilty mies pidätettiin paikan päällä. Teon motiivi ja siihen johtaneet olosuhteet eivät toistaiseksi ole tiedossa.

Miehen kerrotaan olevan koditon, ja Tribune de Genèven mukaan hän oli saapunut Geneveen vain hieman ennen naisen kuolemaa. Silminnäkijät ovat kertoneet nähneensä, kuinka poliisi talutti surmapäivänä ulos asunnosta ”epäilyttävän oloisen ja narkomaanilta vaikuttaneen” miehen.

Suomen ulkoministeriöstä kerrotaan, että selvitettävänä on ainakin yksi tapaus, joka koskee Sveitsiä.

– Ministeriöllä on ollut hoidossaan Sveitsissä vapautensa menettäneen suomalaisen asia. En osaa tarkemmin sanoa, onko kyse Genevestä vai jostain muusta paikasta, Suomen ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrotaan.

Uutista korjattu kello 17.49: Suomen ulkoministeriö ei vahvista, onko kyseessä Sveitsin mediassa esillä ollut tapaus.