Katalonian ex-ministeri antautui poliisille Skotlannissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Katalonian ex-ministeri antautui poliisille Skotlannissa

Clara Ponsatin asianajajat lupasivat ex-ministerin taistelevan luovutusta vastaan viimeiseen saakka.

Katalonian ex-ministeri Clara Ponsati on antautunut poliisille Skotlannissa.­

28.3.2018 14:01

Katalonian ex-ministeri Clara Ponsati on antautunut poliisille Skotlannissa. Espanja on antanut Ponsatista kansainvälisen pidätysmääräyksen.

Ponsati tuodaan oikeuteen myöhemmin tänään. Kuulemisessa Ponsatin asianajajat pyytävät, että hän pääsee odottamaan oikeuden lopullista päätöstä mahdollisesta karkotuksesta vapaana takuita vastaan.

Asianajajien mukaan he tulevat kiistämään täysin Espanjan väitteet julkisten varojen väärinkäytöstä ja väkivaltaiseen kapinointiin osallistumisesta. Skotlantia hallitseva Skotlannin kansallispuolue SNP tukee Ponsatia, mutta alueparlamentin pääministerin Nicola Sturgeonin mukaan Skotlanti ei voi puuttua riippumattomien oikeusistuimien toimintaan.

Verkossa viime viikolla aloitettu varainkeräys Ponsatin asianajokuluihin tuotti jo ensimmäisten tuntien aikana yli 100 000 euroa.

– Hän (Ponsati) ei usko, että Espanjan oikeuslaitos voi taata riippumattomuuden, ihmisoikeudet tai oikeudenmukaisuuden. Clara on uhmakas, päättäväinen ja aikoo taistella, sanottiin Ponsatin asianajajan Aamer Anwarin lausunnossa.

Ponsati toimi ministerinä Katalonian aluehallinnossa, kun se julistautui itsenäiseksi kansanäänestyksen jälkeen lokakuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?