Kongressiedustaja: Austinin epäilty sarjapommittaja piti itseään psykopaattina – ”Ei osoittanut minkäänlaista katumusta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kongressiedustaja: Austinin epäilty sarjapommittaja piti itseään psykopaattina – ”Ei osoittanut minkäänlaista katumusta”

Mark Conditt nauhoitti tunnustuksensa videolle ennen kuolemaansa.

Sarjapommittajaksi epäilty Mark Conditt oli 23-vuotias.­

25.3.2018 12:49

Austinin epäilty sarjapommittaja Mark Conditt, 23, luonnehti itseään psykopaatiksi eikä osoittanut katumusta, kertoo yhdysvaltalainen kongressiedustaja Michael McCaul.

Poliisin lähestyessä varhain keskiviikkona Conditt nauhoitti tunnustuksensa kännykkävideolle. Sen jälkeen hän räjäytti itsensä.

Maaliskuun 2. päivänä käynnistyneen sarjan aikana kuoli kaksi ihmistä ja viisi haavoittui. Viranomaiset eivät olleet aiemmin kertoneet julkisuuteen videon yksityiskohdista.

– Mielestäni paras todisteemme tässä vaiheessa on tunnustus. Hän mainitsi olevansa psykopaatti. Hän ei osoittanut minkäänlaista katumusta, McCaul sanoi lauantaina tiedotustilaisuudessa.

Liittovaltion agentit tutkivat pommiepäillyn kotia Pflugervillessä 22. maaliskuuta 2018.­

– On vaikea kuvitella ketään, joka on mieleltään niin sairas, että hän voi syyllistyä tällaiseen pommitukseen eikä tunne minkäänlaista katumusta.

McCaulin mukaan Condittin tunnustus ei vaikuttanut sisältävän mitään sellaista, joka viittaisi rodullisiin vaikuttimiin. Tutkijat selvittävät kuitenkin vielä asiaa.

Liittovaltion tutkijat ovat yrittäneet selvittää, mikä ajoi Condittin tekemään rikoksia. Mies oli työtön ja asui huonekaverien kanssa Pflugervillen lähiössä.

Selvityksen alla on myös se, saiko Conditt apua pommien kanssa.

Poliisit siirtävät epäillyn autoa 21. maaliskuuta 2018.­

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?