Itsensä panttivankiin vaihtanut poliisi on kuollut – ”Ranska ei unohda hänen sankaritekoaan” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Itsensä panttivankiin vaihtanut poliisi on kuollut – ”Ranska ei unohda hänen sankaritekoaan”

Ranskan eilisessä panttivankitilanteessa haavoittunut poliisi Arnaud Beltrame on kuollut.

24.3.2018 7:20 | Päivitetty 24.3.2018 8:44

Asiasta kertoo Ranskan sisäministeri Gerard Collomb.

– Hän kuoli maansa puolesta. Ranska ei koskaan unohda hänen sankaritekoaan, Collomb tviittasi.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kommentoi aiemmin, että sairaalassa hengestään kamppaillut poliisi pelasti ihmishenkiä ja on kunniaksi maalleen sekä poliisikollegoilleen.

Äärijärjestö Isisin kannattajaksi ilmoittautunut, aseistautunut mies otti eilen trebesiläisessä supermarketissa panttivankeja ja vaati Pariisin terrori-iskujen pääepäillyn Salah Abdeslamin vapauttamista. Seurasi piiritystilanne, johon osallistunut poliisi meni itse asemiehen panttivangiksi, jotta viimeinen siviilipanttivanki pääsi marketista pois. Poliisi haavoittui vakavasti. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa.

Asemies ehti tappaa kolme ihmistä ja haavoittaa useita, ennen kuin hänet ammuttiin. Ranskalaispoliisin menehtymisen myötä tapauksen kuolonuhrien määrä nousi neljään.

Mies kaappasi ensin aamulla auton Carcassonnessa ja tappoi auton matkustajan sekä haavoitti kuljettajaa. Sen jälkeen mies ampui lähistöllä poliiseja kohti, jolloin yksi poliisi haavoittui. Tämän jälkeen asemies ajoi läheiseen Trebesin kaupunkiin, jossa hän surmasi Super U -supermarketissa kaksi ihmistä ja haavoitti yhtä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?