Ulkomaat

Malagassa kadonnut suomalaisnainen ja äiti löysivät toisensa – ”Tänään puretaan pahat olot pois ja rentoudutaan”

Julkaistu:

Costan enkelit -niminen vapaaehtoisjärjestö auttoi Espanjaan lentäneen äidin Malagassa kadonneen tyttärensä luokse.
Tyttärensä katoamisesta Facebookissa ilmoittanut äiti on tavoittanut tyttärensä Espanjan Malagasta. Äiti ilmoitti 22-vuotiaan tyttärensä katoamisesta Facebookissa viime viikolla. Sunnuntaina hän sai tiedon, että tytär on nähty Malagassa pahamaineisen Palmillan kaupunginosan alueella.

– Silminnäkijöiden mukaan tytärtä ei ole viety pakolla sinne, vaan hän on siellä aivan omasta vapaasta tahdostaan, äiti kertoi Ilta-Sanomille maanantaina.

– Haluan päästä omin silmin näkemään, että tytär on kunnossa ja tuoda likan kotiin.

Keskiviikkona etsinnöissä auttanut järjestö Costan enkelit julkaisi Facebookissa kuvan, jossa ovat sekä kadonnut äiti ja tämän tytär.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kaikki on hyvin, vaikka kaikenlaista on tapahtunut. Tänään puretaan pahat olot pois ja rentoudutaan, päivityksessä kerrotaan.

Facebook-ilmoitus lauantaina, löytyi sunnuntaina

Naisen äiti laittoi ilmoituksen tyttärensä katoamisesta Facebookiin lauantaina.

Viimeinen viesti tyttäreltä oli, että tältä on viety passi, rahat ja puhelin.

Facebook-ilmoitus sai paljon huomiota ja sunnuntaina tieto tyttären olinpaikasta selvisi. Etsinnässä auttoi Aurinkorannikolla toimiva suomalaisten vapaaehtoisryhmä Costan enkelit.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Järjestössä vaikuttava Yoana Aktas kertoi IS:lle aiemmin, että ryhmän tarkoitus on auttaa pulaan joutuneita Espanjassa. Ryhmällä on Aktasin mukaan ”anonyymejä soluttautujia”, joilla on pääsy paikkoihin, joihin normaalisti on vaikeaa päästä.

– Monesti poliiseilla kestää pitkään, mutta me olemme pikkuisen nopeampia. Meillä oli tällainen marokkolaisvahvisteinen ryhmä.