Ulkomaat

Poliisi: Austinin sarjapommittajaksi epäilty räjäytti itsensä autossa kun SWAT-ryhmä lähestyi

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisin epäilee 24-vuotiasta miestä pelkoa herättäneestä pakettipommisarjasta.
Yhdysvalloissa Austinin poliisi vahvistaa, että sen sarjapommittajaksi epäilemä mies on kuollut, kun poliisi yritti pidättää hänet.

– Epäilty kuoli vammoihinsa räjähdyksessä, joka tapahtui kun hän laukaisi pommin autonsa sisällä, Austinin poliisipäällikkö Brian Manley kertoi tapahtumapaikan lähellä keskellä yötä paikallista aikaa.


Poliisi oli jäljittänyt miehen läheiseen hotelliin. Kun viranomaiset odottivat piiritystilanteeseen erikoistuneita lisävoimia paikalle, mies lähti liikkeelle autollaan poliisit perässään.

Mies pysähtyi valtatien sivuun, ja räjähdys tapahtui, kun poliisin SWAT-erikoisryhmän jäsenet olivat lähestymässä autoa. Yksi poliiseista loukkaantui lievästi, toisen kerrottiin ampuneen kohti autoa. Poliisi oli kuitenkin vakuuttunut, että mies laukaisi pomminsa itse.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisin mukaan mies on 24-vuotias ja valkoinen, mutta hänen nimeään ei ole kerrottu, ennen kuin hänet on varmuudella tunnistettu ja omaisille ilmoitettu. Paikallismedian mukaan poliisi tutkii miehen kotia, joka on eristetty laajalta alueelta.

Sarjapommitukset ovat nostattaneet Yhdysvalloissa mieliin jopa maan historian pahimman ja pitkäaikaisimman pommikampanjan, kun Unabomberiksi kutsuttu Ted Kaczynski lähetteli pakettipommeja ympäri maata 1970-1990-luvuilla. Unabomber halusi taistella teknistä kehitystä vastaan, Austinin epäillyn sarjapommittajan motiiveja on voitu vain arvailla.
Poliisi julkaisi aiemmin valvontakamerakuvaa henkilöstä, joka jätti kaksi pakettia FedEx-kuljetusyhtiön toimipisteeseen. Toisen paketeista epäillään haavoittaneen yhtä yhtiön työntekijää, kun se räjähti käsittelykeskuksessa San Antonion lähellä. Toinen paketti löytyi ennen kuin se ehti räjähtää.

Kyseessä olivat Austinin epäillyn sarjapommituksen pakettipommit numero 5 ja 6. Aiemmat neljä olivat viime viikkojen aikana surmanneet kaksi ihmistä ja haavoittaneet neljää. Kolme paketeista oli toimitettu uhrien koteihin. Neljäs räjähti tien vieressä ansalangan avulla.


Ne olivat kaikki nauloista ja metallikappaleista koostuvia omatekoisia sirpalepommeja.

Viranomaiset olivat varoittaneet yleisöä avaamasta tuntemattomia paketteja. Räjäytysten motiivi ei ole selvillä. Ensimmäisessä kolmessa pommissa uhrit olivat mustia tai latinoja, joten aluksi epäiltiin viharikosta. Neljännessä tapauksessa pommi laukaistiin kuitenkin alueella, jossa asuu enimmäkseen valkoisia.


Paikallisviranomaiset varoittivat myös, että kaupungilla saattaa yhä olla pommeja, eikä tiedetä, onko epäillyllä ollut apureita.

– Tutkinta jatkuu. Ihmisten pitää olla valppaina ... Emme tiedä, mitä epäilty on tehnyt viimeisen vuorokauden aikana, Austinin pormestari Steve Adler sanoi.