Ulkomaat

Yli 300 suomalaista jumissa Phuketissa – epäonninen TUI:n lento myöhästyy ainakin vuorokauden

Julkaistu:

Huono-onnisen matkajärjestäjän lento Phuketista Helsinkiin viivästyy.
Matkanjärjestäjä TUI:n lento Phuketista Helsinkiin on viivästynyt pian päivän lentäjän sairastumisen ja laitevian vuoksi. Lennon 301 matkustajaa odottaa koneen korjausta Thaimaassa, TUI:n pr- ja viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen vahvistaa.

– Emme vielä tiedä tarkalleen milloin lento lähtee, mutta asiakkaat on kuljetettu hotellille ja huomenna lento lähtenee kohti Helsinkiä.

Jatkolennot peruuntuivat

IS tavoitti jumiin Phuketiin jääneen suomalaispariskunnan.

– Olemme miettineet täällä, miksi taas TUI, kertoo Phuketin lentokentältä tavoitettu oululainen eläkkeellä oleva terveydenhoitaja, 65. Hän on matkassa puolisonsa kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nainen kertoo, että lennon piti lähteä Phuketista kohti Helsinkiä kello 8.15 paikallista aikaa. Yhtiö ilmoitti kuitenkin matkustajille edellisenä iltana, että lähtö viivästyy kuusi tuntia lentäjän sairastumisen vuoksi. Lentäjä on tällä hetkellä paikallisessa sairaalassa, mutta hänen tilalleen on saatu korvaaja.

Sittemmin matkustajat ovat kuulleet uusia kuulutuksia, joiden mukaan koneessa on ilmennyt laitevika.

– Meillä oli jatkolento Ouluun, mutta emme voineet perua lippuja, kun asiat menivät munille. Joudumme ostamaan 2 000 euron uudet lentoliput, mutta nyt ilmeisesti nekin jäävät käyttämättä. Ne saadaan ehkä vielä vaihdettua.

Nainen kertoo, ettei heillä ole miehensä kanssa eläkeläisinä kiirettä takaisin Suomeen. Osa matkustajista on joutunut kuitenkin soittelemaan, etteivät pääse töihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olemme matkustaneet paljon eri lentoyhtiöillä ja mieheni on asunut työnsä takia ulkomailla. Samanlaista ei ole kuitenkaan tullut vastaan.

Hän uskoo, että odotellessa menee vielä tovi.

– Huomenna tarjotaan hotellissa vielä aamiainen ja lounas, joten joskus torstaina lienemme perillä.

Tekniset ongelmat riivanneet aiemminkin

Tilanne ei ole TUI:lle ensimmäinen, sillä sen lennot ovat alkuvuodesta viivästyneet jopa useita vuorokausia teknisten ongelmien takia.

Koneet ovat lisäksi menneet rikki lennon alussa. Vaasasta Kap Verdeen matkalla olleen koneen moottori löi tulta helmikuun lopulla. Ohjaamon ikkuna meni säpäleiksi Helsinki-Vantaalla pari päivää sitten.

– Laitevika ei ole viimeisimpien tietojen mukaan sama kuin aiemmissa tapauksissa. Suoraa syytä ei kuitenkaan vielä tiedetä, Pajunen sanoo.

– Tekniset viat ovat poikkeustapauksia.

Pajunen ei osaa sanoa, miksi juuri tänä talvena koneissa on ollut useita teknisiä vikoja.

”Jatkolentojen menetystä ei korvata”

TUI:n pr- ja viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen sanoo, ettei TUI ole velvollinen maksamaan jatkolennoista myöhästymisestä johtuvaa taloudellista haittaa.

– Jatkolentojen korvaaminen ei kuulu yleisiin valmismatkaehtoihin. Asiakas voi hakea vakuutusyhtiöltään korvausta tapahtuneesta.

Kaikki laitevikaiset koneet liikennöivät Pajusen mukaan vielä.

– Koneet huolletaan ja sen jälkeen ne palaavat liikenteeseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt