Yhdysvallat asetti uusia pakotteita Venäjälle vaaleihin sekaantumisesta – kohteena 19 henkilöä, myös ”Putinin kokki”

Listalla muun muassa Pietarin trollitehdasta pyörittävä ”Putinin kokki”.

Steven Mnuchinin mukaan uusia pakotteita on suunnitteilla.

15.3.2018 17:14

Yhdysvallat on määrännyt Venäjälle uusia pakotteita toissa vuoden presidentinvaaleihin sekaantumisen ja muiden kyberhyökkäysten johdosta. Uusien pakotteiden kohteena on 19 venäläistä henkilöä ja viisi yhteisöä.

Pakotteet lätkäistiin samaan aikaan, kun Yhdysvallat liittolaisineen tuomitsi entisen kaksoisagentin myrkyttämisen Britanniassa.

Pakotelistalla on muun muassa Jevgeni Prigozhin, jonka yritys hallinnoi niin sanottua Pietarin trollitehdasta, ja useita trollitehtaan työntekijöitä. Prigozhin tunnetaan myös ”Putinin kokkina”, koska Venäjän presidentti Vladimir Putin on ruokkinut valtiovieraitaan Prigozhinin omistamissa ravintoloissa.

Lisäksi Prigozhinin yritykset ovat hoitaneet muun muassa Venäjän armeijan ruokapalveluja.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriön mukaan uudet kohdistetut pakotteet ovat osa laajempaa hanketta torjua Venäjältä lähtöisin olevat vihamieliset hyökkäykset.

Valtiovarainministeri Steven Mnuchinin mukaan Yhdysvallat on Venäjän haitallisen kybertoiminnan kohteena, mikä vaalien lisäksi kohdistuu maan kriittiseen infrastruktuuriin. Venäläisiä virkamiehiä ja oligarkkeja vastaan on myös suunnitteilla lisää pakotteita, Mnuchin sanoo ministeriön tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?