AFP: Turistit karkotettiin Machu Picchulta härskin tempauksen vuoksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

AFP: Turistit karkotettiin Machu Picchulta härskin tempauksen vuoksi

Kolme eurooppalaista turistia karkotettiin tiistaina Perussa sijaitsevasta Machu Picchun muinaisesta inkakaupungista kertoo uutistoimisto AFP.

Machu Picchu on yksi Etelä-Amerikan tärkeimmistä arkeologisista keskuksista, ja se on suosituin turistikohde Perussa.

15.3.2018 3:47

Poliisi tiedotti keskiviikkona, että turistit olivat käyttäytyneet sopimattomasti Machu Picchulle suuntautuneen retken yhteydessä.

– Kyseessä olevat kolme turistia laskivat housunsa alas paljastaakseen takamuksensa ja ottaakseen kuvia, Martin Flores Perun poliisista kertoo AFP:lle.

– Sellainen ei ole sallittua... paikassa vallitsevien käytäntöjen mukaan kyseessä olleet kolme turistia karkotettiin kohteesta, mutta heitä ei otettu pidätetty.

AFP:n mukaan härskiin tempaukseen syyllistyneet matkailijat olivat Alankomaiden, Saksan ja Sveitsin kansalaisia. Kaikki olivat alle 30-vuotiaita.

Machu Picchu käsitti yhteensä noin 200 rakennusta.

Perun viranomaiset pitävät riisuuntumista Machu Picchun alueella epäkunnioittavana. Kesäkuussa 2014 Perun kulttuuriministeriö kielsi nudismin Machu Picchussa sen jälkeen kun matkailijat olivat ottaneet tavaksi ottaa alueella paljastavia kuvia.

Machu Picchu on 1400-luvulla rakennettu muinainen inkakaupunki, joka sijaitsee 2 430 metrin korkeudessa trooppisen vuoristometsän keskellä.

Inkat hylkäsivät sen hävittyään espanjalaisvalloittajille lopullisesti vuonna 1572. Machu Picchu on UNESCOn maailmanperintökohde.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?