Ulkomaat

Lentoemäntä määräsi koiranpennun matkatavarahyllylle Yhdysvalloissa – pentu kuoli

Julkaistu:

Yhdysvallat
Aiemminkin ikävää julkisuutta saanut lentoyhtiö United Airlines on myöntänyt toimineensa virheellisesti tilanteessa.
Lentoemäntä käski maanantai-iltana Houstonista New Yorkiin lähteneellä United Airlinesin lennolla olevaa matkustajaa laittamaan koiranpennun käsimatkatavaroille tarkoitetulle matkatavarahyllylle. Koira oli ollut lemmikeille tarkoitetussa kopassa, kuten lentoyhtiö on ohjeistanut toimimaan matkustamossa matkustavien eläinten kanssa. Yhtiön ohjeen mukaan kopan on mahduttava kokonaan edessä olevan istuimen alle.

Maggie Gremminger kertoi New York Timesille istuneensa koiran omistaneen naisen takana lennolla. Nainen matkusti koiran ja kahden pienen lapsensa kanssa. Hänen mukaansa lentoemäntä pyysi laittamaan koiran hyllylle heti, kun nainen oli saapunut koneeseen.

– Nainen sanoi hyvin järkähtämättömästi, ettei tahdo laittaa lemmikkiään matkatavarahyllylle, Gremminger sanoi lehdelle.

Gremmingerin mukaan nainen kuitenkin lopulta taipui, kun lentoemäntä vetosi turvallisuussyihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

New York Postin mukaan matkustajat kuulivat haukkumista matkatavarahyllyltä lennon aikana, mutta ennen noin 3,5 tuntia kestäneen lennon laskeutumista haukkuminen oli loppunut.

– Koira ei äännellyt, kun laskeuduimme ja avasimme kopan, kuvaili lennolla ollut matkustaja June Lara lehden mukaan Facebook-kirjoituksessaan.

– Koira ei myöskään liikkunut, kun perhe kutsui sitä nimeltä. Pitelin heidän vauvaansa, kun äiti yritti saada 10 kuukautta vanhaa pentua virkoamaan.

”Traaginen onnettomuus”

New York Timesin tietojen mukaan koira oli ranskanbulldoggi. Suositun, mutta hyvin jalostetun rodun edustajat kärsivät muiden lyhytkuonoisten koirien tavoin eriasteisista hengitysvaikeuksista. Lehti uutisoi jo vuonna 2011, että monet lentoyhtiöt ovat kieltäytyneet ottamasta ranskanbulldoggeja lennoilleen, koska useita sen rotuisia koiria on kuollut lennoilla.

Lentoyhtiö United Airlines on CNN:n mukaan myöntänyt tehneensä virheen: tiedottaja Charlie Hobartin mukaan lentoemäntä ei olisi saanut määrätä koiran koppaa laitettavaksi matkatavarahyllylle. Virhe maksoi lopulta koiranpennun hengen. Hobart luonnehti tapausta ”traagiseksi onnettomuudeksi”.

– Otamme täyden vastuun tragediasta ja tahdomme ilmaista syvimmän osanottomme perheelle sekä tukea heitä, lentoyhtiön CNN:lle toimittamassa lausunnossa kerrottiin.

– Selvitämme, mitä voimme tehdä, ettei tällaista pääse tapahtumaan enää koskaan.

Yhtiö kertoo olleensa yhteydessä koiranomistajaan ja pahoitelleensa tapahtunutta.

Suurin osa eläinten kuolemista Yhdysvalloissa tapahtuu Unitedin lennoilla

CNN kertoo, että viranomaisten mukaan 24 eläintä kuoli viime vuonna yhdysvaltalaisten lentoyhtiöiden lennoilla. Tapauksista suurin osa, kaikkiaan 18, tapahtui United Airlinesin lennoilla. Esimerkiksi elokuussa uutisoitiin 5-vuotiaan kingcharlesinspanielin kuolleen yhtiön lennolla.

Lennoilla on raportoitu loukkaantuneen 15 eläintä. Myös niistä tapauksista selvä enemmistö, 13 kappaletta, tapahtui Unitedin lennoilla.

United sai myös viime keväänä ikävää julkisuutta osakseen, kun yhtiö raahasi väkisin matkustajan ulos ylibuukatusta koneesta. Mies sai tilanteessa vammoja ja yhtiö joutui maksamaan tälle korvauksia.