Ulkomaat

Washington Post: USA:n tuleva ulkoministeri epäilee ilmastonmuutosta

Julkaistu:

Yhdysvallat
Ulkoministeri edustaa Yhdysvaltoja kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa.
Yhdysvaltojen tuleva ulkoministeri Mike Pompeo suhtautuu tiettävästi epäileväisesti ilmastonmuutokseen, kertoo Washington Post. Ulkoministerinä hän edustaisi Yhdysvaltoja kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa, kuten Katowicen ilmastokokouksessa Puolassa joulukuussa.

Pompeo otti asiaan kantaa viisi vuotta sitten. Hän väitti tuolloin, että osa tiedeyhteisöstä uskoisi ilmaston olevan viilenemässä ja osa sanoisi ilmaston lämpötilan pysyneen vakaana. Tosiasiassa tiedeyhteisö oli jo tuolloin käytännössä yksimielinen siitä, että ilmasto on lämpenemässä.


Kun senaatti viime vuonna kuuli Pompeota nimittääkseen hänet tiedustelupalvelu CIA:n johtajaksi, hän vältti ottamasta suoraan kantaa siihen, onko ilmastonmuutos totta. Hän sanoi, ettei haluaisi viedä keskustelua ilmastoväittelyn tai -tieteen yksityiskohtiin, koska se ei kuuluisi CIA:n johtajan tehtäviin. Haluttomuus kommentoida asiaa ja sana väittely vaikuttivat viittaavan siihen, ettei hän edelleenkään pitänyt ilmastonmuutosta kiistattomana tosiasiana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt