Ulkomaat

Guardian: Britanniasta turvapaikan saanut venäläinen löydettiin kuolleena kotoaan

Julkaistu:

Britanniasta poliittisen turvapaikan saanut Nikolai Glushkov on löydetty kuolleena kotoaan Lontoosta.
Nikolai Glushkovin löysivät kuolleena hänen ystävänsä ja perheenjäsenensä maanantai-iltana, Guardian kertoo. Yksi hänen ystävistään on kirjoittanut asiasta Facebookiin otsikolla ”Nikolai Glushkov. 1949–2018”.

Glushkovin kuolinsyy ei ole tiedossa. Hän oli kuollessaan 68-vuotias.
Glushkov oli venäläisen oligarkki Boris Berezovskin läheinen ystävä. Berezovski joutui Venäjän presidentin Vladimir Putinin epäsuosioon vuonna 1999 ja pakeni Lontooseen vuotta myöhemmin. Berezovski kuoli 2013

Berezovskin paon aikaan Glushkov sai syyteen petoksesta ja rahanpesusta. Hän istui viisi vuotta vankilassa ja vapautui vuonna 2004.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Glushkov asui viime vuosina Lontoossa. Hän oli saanut poliittisen turvapaikan Britanniasta.

Glushkov todisti vuonna 2011 oikeudessa tapauksessa, jossa hänen ystävänsä Berezovski oli vastakkain oligarkki Roman Abramovitšin kanssa. Abramovitš on yhä hyvissä väleissä Putinin kanssa.

Britanniassa yritettiin myrkyttää maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna venäläinen ex-vakooja Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia Skripal.

He ovat edelleen sairaalassa. Britannian pääministeri Theresa May syytti eilen kovin sanoin Venäjää tapauksesta. Hän sanoi, että Venäjä on ”erittäin todennäköisesti” iskun takana.