Ulkomaat

Tillerson ei tiedä potkujensa syytä – alkoiko lähtö­laskenta ääliö-kommentista?

Julkaistu:

Yhdysvallat
Ulkoministeri Rex Tillerson ei tiedä potkujensa syytä, sanoo hänen valtiosihteerinsä Steve Goldstein.
BBC:n tietojen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pyysi ulkoministeriään Rex Tillersonia väistymään tehtävästään viime perjantaina.

Tillersonin valtiosihteerin Steve Goldsteinin mukaan Tillerson ei tiedä syitä potkuilleen.

Ulkoministerin potkuja on ennakoitu jo viime vuoden syksystä lähtien. Tuolloin Tillersonin uutisoitiin kutsuneen Trumpia ”ääliöksi”. BBC:n mukaan Trump ei unohtanut sitä.

Tillersonin kerrottiin kivahtaneen ääliö-kommenttinsa sen jälkeen, kun Trump piti perinteiden vastaisesti politiikkapainotteisen puheen partiolaisille ja muun muassa haukkui kilpakumppaninsa Hillary Clintonin ja median sekä kuittaili oikeusministeri Jeff Sessionsille ja edeltäjälleen Barack Obamalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sekä Tillerson että Trump kiirehtivät lyttäämään uutisen valeuutiseksi.

– Mielestäni kyse on valeuutisesta. Mutta jos hän teki sen, luulen, että meidän täytyy vertailla älykkyystestien tuloksia. Ja voin kertoa teille, kumpi voittaa, Trump kuittasi Forbes-lehden haastattelussa.

New York Times kertoi lähteisiinsä nojaten jo viime vuoden puolella, että Valkoisessa talossa suunnitellaan ulkoministeri Tillersonin erottamista ja hänen korvaamistaan CIA:n johtajalla Mike Pompeolla.

Trump haukkui NYT:in jutun valeuutiseksi ja Tillerson kuvaili moisia spekulaatioita ”naurettaviksi”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt