New Yorkin helikopteriturman uhrien viimeiset hetket tallentuivat videolle – matkustajan laukku saattoi aiheuttaa putoamisen

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Viranomaiset ovat vahvisteneet East River -jokeen syöksyneessä ja uponneessa helikopterissa surmansa saaneiden nimet.
New Yorkissa jokeen sunnuntaina pudonneen helikopterin matkustajien viimeiset hetket tallentuivat videolle, kertoo Washington Post. Lehden mukaan 35 sekuntia kestävän videon kuvasi turmassa menehtynyt Trevor Cadigan, 26, joka ehti julkaista sen Instagramin tarinat-osiossa.

Videolla Cadigan hymyilee ja nauraa helikopterin noustessa taivaalle. Hänen ystävänsä, niin ikään surmansa saanut Brian McDaniel, 26, näyttää videolla peukkua.

Cadiganin kuvaaman videon on julkaissut muun muassa texasilainen WFAA-televisiokanava Youtube-tilillään. Jos alla oleva video ei näy selaimellasi, voit katsoa sen myös täältä.WFAA:n mukaan palomiehenä työskennellyt McDaniel oli kotoisin Dallasista ja hän oli matkustanut New Yorkiin lomalle ystävänsä, niin ikään Dallasista alun perin lähtöisin olleen Cadiganin luokse. New York Daily Newsin mukaan Cadigan oli ammatiltaan videojournalisti ja hän oli työharjoittelijana Business Insider -lehdessä.

Helikopteri ehti lentää Vapaudenpatsaan ja Brooklynin sillan yli ennen kuin se syöksyi toistaiseksi tuntemattomasta syystä East River -jokeen lähelle Rooseveltin saarta. Cadigan, McDaniel sekä kolme muuta matkustajaa saivat surmansa onnettomuudessa, josta ainoana hengissä selvisi helikopterin lentäjä Richard Vance, 33.Reutersin mukaan yksi kuolonuhreista oli argentiinalainen turisti Carla Vallejos Blanco, 29. Lisäksi turmassa saivat New Yorkin poliisin mukaan surmansa Daniel Thompson, 34, sekä Tristian Hill, 29, jotka New York Daily Newsin lähteiden mukaan olivat helikopterifirman työntekijöitä.

Turmakopteri kuului Liberty Helicopters -yrityksille, joka oli vuokrannut sen yksityistä valokuvauslentoa varten. Ilma-alusten liikkeitä rekisteröivän Flightradar24-sivuston mukaan helikopterin matka ehti kestää vain 11 minuuttia.

Lentäjä Vance onnistui pääsemään ulos helikopterista ja hälyttämään apua pelastuslautalta. Pelastuslaitoksen vene pelasti miehen rantaan, josta ambulanssi toimitti hänet sairaalaan.


Pelastustöitä vaikeutti se, että matkustajat olivat penkeissään tiukasti turvavöillä kiinnitettynä. Pelastustyöntekijät joutuivat leikkaamaan turvavyöt poikki.

CNN:n mukaan lentäjä on kertonut viranomaisille, että onnettomuuden syynä oli mahdollisesti yhden matkustajan laukku, joka hänen mukaansa saattoi osua vahingossa polttoaineen syötön katkaisevaan hätänappiin.

Reutersille puhuneen lennonopettajan Jeremy Conleyn mukaan kaupallisia lentoja tekevissä helikoptereissa on tyypillisesti nappula, jolla polttoaineen syöttö kytketään pois päältä tulipalon sattuessa. Conleyn mukaan silminnäkijöiden kuvaamien videoiden perusteella vaikuttaa siltä, että helikopterin lavat pyörivät ennen sen putoamista vain liikevoimalla moottorin antaman voiman sijaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt