Venäjä ilmoitti testanneensa uutta superohjusta – katso video

Puolustusministeriön mukaan lauantain testi sujui suunnitellusti.

11.3.2018 23:57 | Päivitetty 12.3.2018 16:43

Venäjä sanoo testanneensa onnistuneesti hypersonista ohjusta, uutisoi BBC verkkosivuillaan.

Moninkertaista äänennopeutta kulkeva ilmasta laukaistava ohjus lukeutuu maan ihmeaseisiin, joita presidentti Vladimir Putin esitteli aiemmin tässä kuussa.

Venäjän puolustusministeriö julkaisi videokuvaa, jossa näkyy, kuinka ohjus irtoaa taisteluhävittäjästä. Testi sujui tiedotteen mukaan suunnitellusti, ja ohjus osui harjoitusmaaliin.

MiG-31-hävittäjä nousee ilmaan esittelyvideolla.

Kinzhalin on sanottu kulkevan kymmenkertaista äänennopeutta, ja sen kantama on 2 000 kilometriä. Ohjus laukaistiin lauantaina MiG-31-koneesta, joka oli noussut ilmaan Lounais-Venäjällä.

Maaliskuun 1. päivänä Putin kuvasi Kinzhal-ohjusta ”ihanteelliseksi aseeksi”, kun vuotuinen presidentin puhe parlamentille kääntyi yllättäen Venäjän ihmeaseiden esittelytilaisuudeksi.

Ohjus irtautuu hävittäjästä esittelyvideolla.

Pian järjestettävissä vaaleissa jo neljättä kautta presidenttiydelleen vahvistava Putin oli valinnut perinteisen Kremlin sijaan puheensa pitopaikaksi Manezhin näyttelysalin, jonka jättinäytöillä superaseita esiteltiin.

– Yritykset kahlita Venäjää ovat epäonnistuneet, hyväksykää se, uhosi Putin.

Ohjus osuu kohteeseensa esittelyvideolla.

Presidentti muistutti Venäjän tehneen jo pitkään Washingtonille neuvottelutarjouksia, jotta Yhdysvallat ei kehittäisi Moskovan ydinaseuhan nollaukseen pyrkivää ohjuspuolustusta.

Nyt Venäjällä onkin Putinin mukaan asejärjestelmiä, joita kukaan ei pysty torjumaan.

– Kukaan ei halunnut puhua kanssamme. Kukaan ei kuunnellut meitä. Kuunnelkaa meitä nyt, Putin julisti ja yleisö osoitti suosiota seisaaltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?