Venäläisen ex-vakoojan myrkytys: Poliisilla 240 todistajaa ja 200 todistus­kappaletta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäläisen ex-vakoojan myrkytys: Poliisilla 240 todistajaa ja 200 todistus­kappaletta

Britannian sisäministeri Amber Rudd kommentoi lauantaina venäläisen ex-vakoojan ja hänen tyttärensä myrkytystapauksen tutkintaa.

Suoja-asuihin pukeutuneet Britannian armeijan työntekijät peittivät ambulanssia pressulla Salisburyn ambulanssiasemalla lauantaina.­

10.3.2018 22:12

Britanniassa jatkuu kuudetta päivää venäläisen ex-vakoojan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julia Skripalin myrkytystapauksen tutkinta. Reutersin mukaan sisäministeri Amber Rudd kertoi lauantaina, että Skripalit ovat edelleen kriittisessä, mutta vakaassa tilassa.

Ruddin mukaan Skripalit sairastuttaneelle hermomyrkylle altistunut poliisi Nick Bailey on niin ikään edelleen vakavasti sairas, mutta kykenee jo puhumaan ja olemaan kontaktissa perheeseensä.

BBC:n mukaan Rudd kertoi myös, että poliisi on tunnistanut kaikkiaan 240 todistajaa, joita kuullaan tutkinnan yhteydessä. Poliisin ammattitaitoista toimintaa kehuneen sisäministerin mukaan tähän mennessä kerätty todistusaineisto koostuu yli 200 yksittäisestä todisteesta.

Sisäministeri Amber Rudd (toinen vasemmalta) tapasi poliiseja ja pelastushenkilöstöä Salisburyssa perjantaina.­

– On olemassa lisäksi huomattava määrä valvontakameroiden materiaalia, joita heidän täytyy käydä läpi. Tämä on huolellinen, yksityiskohtainen tutkinta, ja poliisille täytyy antaa tilaa ja aikaa edetä siinä, Rudd sanoi.

Yli 250 poliisin terrorisminvastaisen yksikön tutkijan kerrotaan parhaillaan olevan mukana tapauksen selvittämisessä.

Tiedottomassa tilassa olleet Skripalit löydettiin Salisburyssa sijaitsevalta puistonpenkiltä viime viikon sunnuntaina. Venäjällä vastavakoilusta Britannialle vankeuteen tuomittu Sergei Skripal sai turvapaikan Britanniasta vuonna 2010 toteutetun vakoojavaihdon yhteydessä.

Ulkoministeri Boris Johnson on ilmoittanut aiemmin Britannian vastaavan voimakkaasti, mikäli käy ilmi, että Venäjän hallinto on Skripalin murhayrityksen taustalla. Venäjä on kiistänyt kaikenlaisen sekaantumisen tapaukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?