Kaksi suomalaismiestä tuomittiin taposta Espanjassa – sitoivat kodittoman nippusiteillä penkkiin ja videoivat Facebookiin

Julkaistu:

Mies kuoli tukehtumalla omaan oksennukseensa. Kaksi suomalaismiestä sai yli kahden vuoden vankeustuomiot.
Lokakuussa 2016 51-vuotias koditon brittimies löytyi kuolleena Malagan lentokentältä Espanjassa. Ilta-Sanomat uutisoi tuolloin Espanjan poliisin pidättäneen ja vanginneen taposta epäiltynä suomalaismiehen.

Nyt espanjalainen oikeusistuin on tuominnut kolme henkilöä 51-vuotiaan taposta kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistuksiin. Tuomion saivat 59-vuotias irlantilaismies ja 41- ja 48-vuotiaat suomalaismiehet.

Asiasta kirjoittavat brittilehdet The Sun, Metro, The Mirror ja Daily Mail.

Niiden mukaan syytetyt tunnustivat tekonsa ja ovat vangittuina Espanjassa. Syyttäjä vaati heille kolmen vuoden vankeusrangaistusta.

Aiemmin The Sun kertoi poliisin tunnistaneen miehet Facebook-videosta, jolla he pilkkaavat uhria samana päivänä kun hän kuoli.


Ilta-Sanomat sai varhaisessa vaiheessa videon käsiinsä ja välitti sen Suomen poliisille. Se taas antoi Espanjan poliisille vihjeen videosta.

Facebookista löytyneellä videolla penkkiin sidottu brittimies heiluttaa päätään ja hänen housunsa on vedetty alas nilkkoihin. Miehet puhuvat videolla suomea ja nöyryyttävät vielä elossa olevaa uhria.

Tuomari Calvo Cerveran mukaan edellisenä iltana rankasti juonut mies kuoli tukehtumalla omaan oksennukseensa, koska ei voinut liikkua syytettyjen kiinnitettyä hänet penkkiin nippusiteillä.

– He eivät vain sitoneet häntä penkkiin, vaan myös videoivat tapahtuman ja naureskelivat miehen avuttomuudelle.

Tuomari Cerveran mukaan miesten kuvaama video oli keskeinen osa tapauksen tutkintaa ja syytteiden nostamista.

– He käyttäytyivät kuin olisivat kertoneet uutisraporttia ja julkaisivat videon Facebookissa, tuomari lisäsi.