Ulkomaat

IS Tanskassa: Tällainen oli Kim Wallin viimeinen viesti poikaystävälleen – seuraa Peter Madsenin oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä

Julkaistu:

Syytetty myöntää ruumiin paloittelun muttei tappamista.
Tanskassa alkaa tänään oikeudenkäynti keksijä Peter Madsenia vastaan. Häntä syytetään ruotsalaistoimittaja Kim Wallin raa’asta murhasta viime vuonna. Syyttäjä vaatii Madsenille elinkautista vankeusrangaistusta.

Useasti kertomustaan tapahtumista muuttanutta Madsenia syytetään myös seksuaalirikoksesta ja hautarauhan rikkomisesta.
  • Ilta-Sanomien toimittaja Anna Nuutinen on paikalla Kööpenhaminan käräjäoikeudessa, toimittaja Jari Alenius seuraa tapahtumia hetki hetkeltä Suomesta käsin. Hetki hetkeltä -seuranta tämän kappaleen alla, ylempänä Anna Nuutisen videoraportti käräjäoikeuden edestä.

Päätapahtumat

Madsenin kuuleminen on ohi

Madsenin kuuleminen päätyy

Ilta-Sanomien liveseuranta paikan päältä päättyy tämän päivän osalta. Madsenin tapauksen käsittelyyn on varattu kaikkiaan 12 istuntopäivää, joista viimeinen on huhtikuun loppupuolella.

Madsenin kuuleminen on ohi

Peter Madsenin kuuleminen on ohi. Tässä kuulemisessa keskityttiin mahdolliseen motiiviin eli siihen, liittyikö Kim Wallin surmaamiseen ja silpomiseen jotain seksuaalista. Madsen on kiistänyt tämän jyrkästi ja hän on ollut selvästi ärsyyntynyt syyttäjän esittämistä kysymyksistä.

Madsenin kuuleminen päätyy

Istunto lähestyy loppuaan. Tuomarin mukaan oikeudenkäyntiä tullaan jatkamaan suljetuin ovin siinä vaiheessa, kun todistajia kuullaan. Tällä on tarkoitus suojata heidän henkilöllisyytensä.

Madsen myöntyy ärtyneensä

Madsen myöntää ärtyvänsä syyttäjään, koska tämä kyselee niin paljon seksistä. Hänen mukaansa kyse ei ollut mistään sellaisesta.

Syyttäjä kysyy nyt Madsenilta suoraan, saiko Madsen Wallin ruumiin hävittämisestä jonkinlaista seksuaalista mielihyvää.

- Hän ei ollut enää elävä ihminen. Siinä ei ollut mitään seksuaalista. Halusin vain saada hänet laidan yli.

Tuomari kysyy Madsenilta

Tuomari kysyy, inspiroituiko Madsen väkivaltavideoista. Madsen vastaa, että hänellä on tietämystä fysiologiasta.

Madsen: "Se oli vain fantasiaa"

Syyttäjä kysyy selitystä Madsenin lähettämille tekstiviesteille, joissa hän kuvailee fantasioitaan, joissa nainen siepataan ja sidotaan.

- Kyllä, olen kirjoittanut sellaista. Mutta se oli pelkkää fantasiaa. Sellaiset fantasiat ovat yleisempiä kuin haluaisitte uskoa, sanoo Madsen.

Viestinvaihtoa toisen naisen kanssa

Syyttäjää nostaa edille Madsenin viestinvaihdon toisen naisen kanssa ennen Wallin surmaa. Viesteissä Madsen kertoo sitovansa naisen tiukasti ja käsittelevänsä tätä sitten grillivartaalla. Madsenin mukaan kyseessä oli yhteinen fantasia.

Sitomisjälkiä oli muun muassa Wallin ranteissa ja nilkoissa.

Selittelee sitomisjälkiä

Madsen väittää sitoneensa Wallin, kun hän yritti nostaa ruumista kokonaisena ulos sukellusveneestä. Tämä selittää hänen mukaansa ruumiista löytyneet jäljet.

Oikeudenkäynnissä käsitellään Madsenin seksuaalisia mieltymyksiä siksi, koska niillä on merkitystä motiivin kannalta. Poliisi löysi hänen tietokoneeltaan muun muassa kidutuspornovideoita, jotka ovat syyttäjän mukaan autenttisia. Onkin epäilys, että Madsen olisi kiduttanut sidottua Wallia ennen tämän kuolemaa.

Madsen ärsyyntyy seksikysymyksistä

Madsen kuvailee Wallia ”jännittäväksi persoonaksi” ja kritisoi syyttäjää siitä, että tämä yrittää tehdä Wallista seksiobjektia. Omien sanojensa mukaan hän ei ollut kiinnostunut naisesta eroottisessa mielessä. Kysymykset seksistä tuntuvat ärsyttävän Madsenia.

Pääkohtien kertaus: Peter Madsen on tanskalainen 47-vuotias keksijä. Häntä syytetään 30-vuotiaan ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta. Wall lähti elokuussa 2017 tutustumaan Madsenin sukellusveneeseen Nautilukseen ja sille reissulle hän katosi. Wallin paloiteltu ruumis löydetiin myöhemmin merestä ja murhatutkinta käynnistyi. Syytteiden mukaan Madsen paitsi surmasi Wallin, myös käytti tätä seksuaalisesti hyväkseen.

Syyttäjä kysyy seksuaalisesta kontaktista

Madsen kiistää seksuaalisen kontaktin Walliin. Madsenin mukaan hän on kiinnostunut vain halukkaista naisista. Madsen muistuttaa, että Wall oli työtehtävissä sukellusveneessä toimittajana.

- Kaikki se oli niin kauheaa, sanoo Peter Madsen tapahtumista. Hän kertoo olevansa yhä itsetuhoinen tapahtumien vuoksi.

Madsen kertoo harkinneensa itsemurhaa

Madsen kertoo olleensa pinnan alla lähellä itsemurhan tekemistä. Hän kertoo kantaneensa ruumiin konehuoneeseen ja käyneensä tämän jälkeen nukkumaan.

- On vaikeaa yrittää siirtää kuollutta ihmistä mihinkään, perustelee Madsen ruumiin paloittelua. 47-vuotias keksijä pitäytyy versiossa, jossa ruotsalaistoimittaja Kim Wall kuoli hänen sukellusveneessään häkämyrkytykseen. Näin ollen hän myöntää hautarauhan rikkomisen, mutta kiistää pääsyytteen, henkirikoksen. Wallin kuolema oli tapaturmainen, sanoo Madsen.

Madsen kertoo olleensa Wallin kuoleman jälkeen tilanteessa, jossa hän ei halunnut enää elää. Hän väittää olleensa psykoottisessa tilassa ja yrittäneensä heivata ruumiin ensin mereen kokonaisena. Kun se ei onnistunut, hän luovutti ja jatkoi matkaa elottoman Wallin maatessa messissä.

Madsenin mukaan on mahdotonta ymmärtää, kuinka kauhea tilanne oli, kun hän ei voinut ohjata sukellusvenettä kunnolla. Hän kertoo ajatelleensa, että Wallin vanhemmille olisi helpompaa, jos tämä olisi kuollut painavan luukun alle jäädessään kuin epäpuhtaan ilman myrkyttämänä. Tällä hän perustelee tarinansa muuttumista.

Madsen pysyy viimeisimmässä versiossaan

Madsen pysyy siis edelleen tarinansa viimeisimmässä versiossa, jonka mukaan Wall kuoli hiilidioksidipitoisen ilman myrkyttämänä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt