Iranin 66 ihmistä mukanaan vieneen turmakoneen mustat laatikot löytyivät

Julkaistu:

Iran
Laatikot löytyivät lauantaina Zargosvuoristosta, jonne Teheranista kohti Yasujin kaupunkia lähtenyt kone putosi 18. helmikuuta.
Iranissa kaksi viikkoa sitten vuoristoon syöksyneen matkustajakoneen mustat laatikot on löydetty, kertoi valtiollinen Irna-uutistoimisto sunnuntaina. Koneessa oli 60 matkustajaa, neljä miehistön jäsentä ja kaksi turvamiestä, jotka kaikki saivat surmansa.

Iranin siviili-ilmailujaosta edustavan Reza Jafarzadehin mukaan laatikot löytyivät lauantaina Zargosvuoristosta, ja ne on nyt luovutettu viranomaisille. Toinen laatikoista tallentaa lentotietoja ja toinen ohjaamossa käydyt keskustelut.

Maahansyöksynyt Aseman Airlinesin kone oli lähtenyt Teheranista sunnuntaina aamukahdeksalta paikallista aikaa kohti Yasujin kaupunkia. Lento katosi tutkasta noin tunnin kuluttua ja kone putosi lumimyrskyssä lähelle Dengezlun kaupunkia.

Etsintöjä ja pelastustöitä vaikeuttivat lumimyrskyt ja jatkuva lumivyöryvaara. Etsinnät jouduttiin surkean sään vuoksi välillä keskeyttämään liki viikoksi.

Kone oli ranskalaisvalmisteinen kaksimoottorinen potkuriturbiinikone ATR-72, jota käytetään erityisesti lyhyillä reiteillä.