Berlusconin äänestyshetki Italian vaaleissa keskeytyi: Tällainen oli hänen reaktionsa, kun yläosaton naisaktivisti hyppäsi pöydälle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Berlusconin äänestyshetki Italian vaaleissa keskeytyi: Tällainen oli hänen reaktionsa, kun yläosaton naisaktivisti hyppäsi pöydälle

Yläosaton aktivisti yllätti Italian entisen pääministerin äänestyspaikalla Milanossa.

4.3.2018 17:55 | Päivitetty 4.3.2018 19:02

Italiassa järjestetään tänään sunnuntaina parlamenttivaalit. Italian entinen pääministeri, mediamoguli ja miljardööriliikemies Silvio Berlusconi kuvattiin sunnuntaina saapumassa äänestyspaikalle Milanossa.

81-vuotias Berlusconi asteli äänestämään hymyillen hyväntuulisena tilannetta kameroille ikuistaneille kuvaajille. Berlusconin äänestyshetken kuitenkin keskeytti tämän eteen rynnännyt yläosaton Femen-aktivistiryhmän naisaktivisti.

Berlusconia vastaan kohdistuneen mielenilmauksen aikana nainen hyppäsi paidatta Berlusconin eteen pöydälle saaden hänet silmin nähden hämmentyneeksi.

Tapahtuneesta uutisoivat muun muassa Rai News ja Huffington Post sekä Italian uutistoimisto Ansa.

Rai Newsin mukaan nainen oli huutanut välikohtauksen aikana ”Berlusconi, aikasi on loppunut.” Samaa teemaa julistavat sanat oli kirjattu suurin mustin kirjaimin naisen rintakehään ja vatsaan. Aktivistin selkään sen sijaan oli kirjoitettu sana ”Femen.”

Yllättävän välikohtauksen jälkeen turvamiehet saattelivat Berlusconin pikaisesti pois paikalta, ja aktivisti poistettiin niin ikään tilasta.

Tapaus ei ollut Berlusconille ensimmäinen laatuaan. Vuonna 2013 kolme yläosatonta Femen-aktivistia suorittivat samankaltaisen mielenilmauksen Berlusconia vastaan äänestyspaikalla Milanossa.

Femen on Ukrainassa perustettu feministinen aktivistiryhmä, joka on tullut tunnetuksi yläosattomissa mieltään osoittavista naisaktivisteista.

Ilta-Sanomat kirjoitti aiemmin sunnuntaina Berlusconin vuosien varrella lausumista arveluttavista kommenteista ja seksistisistä letkautuksista liittyen naisiin.

Veropetoksesta tuomittu Berlusconi ei pääse enää pääministerin paikalle, koska hänellä on kielto toimia poliittisessa virassa. Berlusconi tavoittelee kuitenkin sunnuntain parlamenttivaaleissa paluuta Italian politiikan takapiruksi.

Berlusconin johtama oikeistokoalitio on ollut vahvoilla kannatusmittauksissa. Berlusconin liittoumaan kuuluvat hänen oma Forza Italiansa sekä Pohjoisen liitto ja Italian veljet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?