Putinin puhe parlamentille kääntyi uusien superaseiden esittelyksi – ”Kuunnelkaa Venäjää nyt” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putinin puhe parlamentille kääntyi uusien superaseiden esittelyksi – ”Kuunnelkaa Venäjää nyt”

Presidentin mukaan uusia ydinohjuksia tarvitaan, koska USA kehittää omaa ohjustorjuntaansa.

Putin puhui torstaina Moskovassa parlamentille.­

1.3.2018 13:24

Venäjä on presidentti Vladimir Putinin mukaan kehittämässä uusia strategisia ohjustyyppejä, joita on mahdoton torjua. Putin kertoi aseista vuotuisessa puheessaan parlamentille.

Muun muassa uudesta ballistisesta ohjuksesta ja risteilyohjuksesta esiteltiin puheen yhteydessä myös videoita, joiden jälkeen yleisö osoitti aina suosiotaan. Putinin mukaan uudet ohjukset voivat iskeä mihin tahansa maailmassa eikä vastaavia ole muilla mailla.

Uusien ohjusten kehitystyötä Putin perusteli sillä, että Yhdysvallat on jatkanut ohjustentorjuntajärjestelmiensä kehittämistä.

– Kukaan ei halunnut kuunnella meitä (ennen uusien aseiden kehittämistä). Kuunnelkaa Venäjää nyt, Putin sanoi ja antoi ymmärtää, ettei Venäjää kannata uhata.

– Pitäisimme mitä tahansa ydinaseiden käyttöä Venäjää tai sen liittolaisia vastaan maahamme kohdistuvana hyökkäyksenä. Vastaus olisi välitön, Putin sanoi.

Hän vakuutti, ettei kyse ole bluffista, vaan uudet aseet ovat todella olemassa ja niitä on testattu. Putinin mukaan Venäjä ei uusilla aseohjelmilla riko mitään voimassa olevia kansainvälisiä sopimuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?