Putin esitteli Moskovassa uusia ohjuksia – yltävät mihin tahansa maailmassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin esitteli Moskovassa uusia ohjuksia – yltävät mihin tahansa maailmassa

Putin pitää parhaillaan Moskovassa vuotuista puhettaan parlamentin molemmille kamareille.

Vladimir Putin puhui toimittajille Moskovassa.­

1.3.2018 12:52

Moskovassa parhaillaan puhuva Venäjän presidentti Vladimir Putin on siirtynyt käsittelemään ulkopolitiikkaa puheessaan. Putinin mukaan Venäjän laivasto arktisella alueella on vahvin maailmassa ja sellaisena se myös pysyy.

Hänen mukaansa Venäjä aikoo jatkaa rakenteiden kehittämistä pohjoisilla alueilla tieteen, kuljetusyhteyksien ja sotilaallisen toiminnan tarpeisiin.

Putin käsitteli myös Syyrian sotaa ja sanoi, että Venäjän operaatio Syyriassa on osoittanut maan kasvaneet kyvyt puolustussektorilla. Myös kotimaista ilmatorjuntajärjestelmää on Putinin mukaan vahvistettu.

Putin nosti esille myös Yhdysvaltain ohjuskilpijärjestelmän. Presidentin mukaan Venäjän vastaus sille ovat uudet mannertenväliset Sarmat-ohjukset, joiden kantomatkan hän kertoi yltävän mihin tahansa maailmassa.

Ohjusten esittelyä havainnollistettiin videolla.

Venäjän asevoimat kertoivat ohjuksista jo syksyllä 2016, jolloin ne olivat vielä testausvaiheessa. Putinin mukaan Venäjä kehittelee myös pientä ydinkärkeä, jota voidaan kuljettaa risteilyohjuksella, mutta ei voida jäljittää ohjustorjuntajärjestelmillä.

Putinin mukaan Venäjä on kehittänyt ohjuksia, jollaisia millään muulla maalla ei ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?