Putin haluaa puolittaa köyhien määrän ja lisätä venäläisten elinikää - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin haluaa puolittaa köyhien määrän ja lisätä venäläisten elinikää

Presidentti haluaa, että venäläisten odotettavissa oleva elinikä nousee yli 80 vuoteen. Putinin mukaan liikenne sillalla Venäjältä Krimille alkaa ensi vuonna.

Vladimir Putin.­

1.3.2018 11:32 | Päivitetty 1.3.2018 12:12

Venäjän presidentti Vladimir Putin on käynyt vuotuisessa puheessaan parlamentille läpi sosiaalipoliittisia tavoitteita tuleville vuosille. Hänen mukaansa köyhien määrä on puolitettava lähivuosina ja venäläisten odotettavissa oleva elinikä nostettava monien länsimaiden tavoin yli 80 vuoteen.

Putinin mukaan Venäjän on myös lisättävä tukea lapsiperheille ja eläkeläisille. Presidentin mukaan Venäjä on nostettava maailman viiden suurimman talouden joukkoon ensi vuosikymmenen loppuun mennessä.

Venäjällä pidetään presidentinvaalit reilun kahden viikon kuluttua.

Liikenneyhteyksistä puhuessaan Putin mainitsi, että liikenne Krimin niemimaalta Venäjälle Kertshin salmen yli rakennetulla sillalla alkaa ensi vuonna. Venäjä liitti Krimin itseensä vuonna 2014.

Putinin puhe näytetään Venäjän televisiossa suorana lähetyksenä. Paikalla on maan poliittisen johdon, hallinnon ja oikeuslaitoksen edustajien ja uskonnollisten johtajien lisäksi noin 700 toimittajaa.

Tänä vuonna puhetta on elävöitetty muun muassa Putinin takana esitettävillä suurilla grafiikoilla. Myös puheen pitopaikka on siirretty. Perinteisesti Kremlissä pidetty puhe pidetään tällä kertaa Manezhin näyttelysalissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?