Epäilyttävä kirje saapui Pentagonin kupeessa sijaitsevaan sotilastukikohtaan – 11 ihmiselle oireita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Epäilyttävä kirje saapui Pentagonin kupeessa sijaitsevaan sotilastukikohtaan – 11 ihmiselle oireita

Kirje oli osoitettu tukikohdan komentajalle.

Pelastusajoneuvoja sotilastukikohdan luona tiistaina.­

28.2.2018 2:10

Yhdysvalloissa 11 ihmistä on sairastunut sen jälkeen, kun armeijan tukikohdassa Virginiassa Arlingtonin alueella avattiin tunnistamatonta ainetta sisältävä kirje. Asiasta kertoo Arlingtonin palolaitos Twitterissä. Palolaitoksen mukaan 11 ihmistä tuli huonovointisiksi kirjeen avaamisen jälkeen.

CNN:n mukaan korpraali, tykistön kersantti ja eversti kertoivat polttavasta tunteesta käsissä ja kasvoissa. Lisäksi yhdellä sairastuneella oli nenäverenvuotoa. Uutiskanava kertoo, että viranomaisten mukaan kirjeen kenttätestissä ei tullut viitteitä haitallisista aineista, mutta liittovaltion poliisi FBI vie kirjeen vielä laboratorioon testattavaksi.

Viranomaisten mukaan kirje oli osoitettu tukikohdan komentajalle, ja se sisälsi muun muassa loukkaavaa kieltä.

Yhdysvaltain merivoimat puolestaan kertoi sosiaalisessa mediassa, että tukikohdan rakennus evakuoitiin kirjeen takia. Merivoimien mukaan useat sotilaat ovat saaneet hoitoa.

Tapaus sattui Yhdysvaltain maa- ja merivoimien yhteisessä Myer-Henderson Hall -tukikohdassa tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Viranomaisten mukaan rakennus evakuoitiin kirjeen avaamisen jälkeen. Sotilastukikohta sijaitsee Yhdysvaltojen puolustusministeriön Pentagonin ja Arlingtonin sotilashautausmaan vieressä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?