Erdoganin puheet pikkutytölle puoluekokouksessa pöyristyttävät – ”Hän on valmiina kaikkeen, eikö olekin?”

Turkin presidentin toimia viikonlopun puoluekokouksessa on verrattu sosiaalisessa mediassa jopa lasten pahoinpitelemiseen.

Puoluekokous järjestettiin lauantaina Turkin Kahramanmarasissa.

26.2.2018 19:34

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on joutunut kritiikin kohteeksi esiinnyttyään puolueensa AK:n kokouksessa sotilasunivormuun pukeutuneen, kyynelehtivän pikkutytön seurassa. BBC:n mukaan Erdogan kiinnitti huomionsa yleisön joukossa olleeseen tyttöön, minkä jälkeen hän kutsui tämän esiintymislavalle.

– Katsokaa, mitä näette tässä! Tyttö, mitä teet täällä? Punaruskeat barettimme ovat täällä, mutta punaruskeat baretit eivät koskaan itke, Erdogan sanoi suorana televisiossa lähetetyssä tilaisuudessa viitaten Turkin armeijan sotilaiden punaruskeisiin päähineisiin.

Puoluekokouksessa esiintyneen pikkutytön henkilöllisyys ei ole tiedossa.

– Hänellä on taskussaan myös Turkin lippu... Jos hänestä tulee marttyyri, he laskevat lipun myös hänen päälleen, Jumalan tahdosta. Hän on valmiina kaikkeen, eikö olekin? presidentti kysyi.

– Kyllä, nyyhkyttävä pikkutyttö vastasi.

Tämän jälkeen Erdogan suuteli tyttöä poskelle ja päästi hänet menemään. BBC:n mukaan tytön nimi ja ikä eivät ole tiedossa, kuten ei sekään, miksi hän oli pukeutunut sotilasunivormuun.

Erdoganin puheita reposteltiin muun muassa Twitterissä, jossa niitä verrattiin jopa lasten pahoinpitelyyn.

– Tämä on häpeä, tämä on erittäin paha asia. Hän on vain lapsi, et voi toivoa hänen kuolemaansa ja sanoa sitä ”Jumalan tahdoksi”, eräs kommentoija totesi.

Daily Mailin mukaan Erdoganin kommentteja kritisoi myös vasemmistopuolue HDP, joka vastustaa Turkin parhaillaan käynnissä olevaa sotilasoperaatiota Syyrian Afrinissa.

– Ajatusmalli, jossa lapsia käytetään hyväksi lupaamalla heille kuolemaa, tulee häviämään, puolueen edustaja twiittasi.

Erdogan ei ole toistaiseksi vastannut kritiikkiin. Häntä on aiemminkin syytetty kuolleiden sotilaiden hautajaisten sekä lasten käyttämisestä poliittisiin tarkoituksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?