Leicesterin räjähdyksen uhrimäärä kasvoi viiteen – paloa ei ole vieläkään saatu tukahdutettua - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Leicesterin räjähdyksen uhrimäärä kasvoi viiteen – paloa ei ole vieläkään saatu tukahdutettua

Kaksikerroksisen liike- ja asuinrakennuksen tuhonneen rajun räjähdyksen syy on yhä mysteeri.

26.2.2018 17:24 | Päivitetty 26.2.2018 17:44

Maanantaina pelastustyöntekijät löysivät raunioista viidennen kuolonuhrin Leicesterissä Britanniassa. Yksi kuolleista on nuori poika.

Lisäksi viisi henkilöä on loukkaantuneita sairaalahoidossa. Heistä yksi on kriittisessä tilassa. Naapureiden mukaan suurin osa uhreista on ilmeisesti saman perheen jäseniä.

Raju räjähdys romahdutti täysin kaksikerroksisen rakennuksen sunnuntaina illalla. Rakennuksen katutasossa sijaitsi puolalainen elintarvikekauppa ja yläkerroksessa asunto. Poliisin mukaan tapauksessa mikään ei viittaa terrorismiin.

– Odotamme yhä tietoa tämän kauhistuttavan tapahtuman syystä, mutta näyttää todennäköiseltä, että kyseessä oli kaasuräjähdys, totesi Leicesterin pormestari Sir Peter Soulsby.

  • Katso video: Räjähdyksen rauniot savuavat yhä Leicesterissä

Poliisin mukaan yhä on kateissa muutama henkilö, mutta raivaustoimet on jouduttu toistaiseksi keskeyttämään viereisen talon mahdollisen romahdusvaaran vuoksi.

– Voi kestää vielä muutaman päivän, ennen kuin voidaan arvioida räjähdyksen mahdollista syytä, kertoi Matt Cane Leicestershiren pelastuslaitokselta AFP:n mukaan.

Palomiehet taistelivat liekkien sammuttamiksi koko yön, mutta vielä maanantaina iltapäivällä paloa ei oltu saatu kokonaan tukahdutettua.

– Rakennuksen kellarissa on vielä palopesäkkeitä, Cane tiedotti.

Liiketilaa räjähdystalon läheisessä osoitteessa pitävä Nicola Bishop, 32, kertoi Telegraphille, että hänen tietojensa mukaan tuhoutuneen talon kahden makuuhuoneen asunnossa asui nelihenkinen perhe.

– En juurikaan ollut käynyt alakerran tuhoutuneessa kaupassa, mutta olin jutellut sen omistajan kanssa ja hän kertoi hiljattain vuokranneensa yläpuolisen asunnon nelihenkiselle perheelle. Vaikuttaa, että saattoivat olla uhrit. Olen todella järkyttynyt, Bishop kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?