Kritiikki seriffiä kohtaan kasvaa Floridan kouluampumisen jäljiltä – lainvalvoja pitää erottamisvaatimuksia poliittisesti motivoituneina - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kritiikki seriffiä kohtaan kasvaa Floridan kouluampumisen jäljiltä – lainvalvoja pitää erottamisvaatimuksia poliittisesti motivoituneina

Seriffi Scott Israel puhui Sunrisessa, Floridassa 21. helmikuuta 2018.

Julkaistu: 26.2.2018 3:52

Seriffi Scott Israel sanoo, että riippumaton viranomaistutkinta on tervetullut.

Kritiikki floridalaisseriffiä kohtaan kasvaa Yhdysvalloissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kymmenet osavaltion lainsäätäjät vaativat Browardin piirikunnan seriffin Scott Israelin syrjäyttämistä tämän kuun kouluampumiseen liittyvien tapahtumien johdosta.

Israel väittää, että vain yksi hänen apulaisistaan seisoi toimettomana koulurakennuksen ulkopuolella, kun teini-ikäinen ampuja oli sisällä surmaamassa ihmisiä. Ampumisessa kuoli yhteensä 17 ihmistä.

Kyseinen apulainen päätti erota omatoimisesti – sen sijaan, että hänet olisi hyllytetty ja mahdollisesti irtisanottu.

CNN ja NBC ovat sen jälkeen uutisoineet, että ainakin kolme muutakin seriffin apulaista oli tapahtumapaikalla. Heidän kerrotaan suojautuneen autojensa taakse sisään kiiruhtamisen sijaan.

– Tutkintamme on tähän asti osoittanut, että tämän hirvittävän hyökkäyksen aikana, ampujan ollessa sisällä koulurakennuksessa, siellä oli vain yksi lainvalvoja. Piste. Se oli entinen seriffin apulainen Scot Peterson, Israel kommentoi CNN:n haastattelussa sunnuntaina.

Ampuminen tapahtui Marjory Stoneman Douglasin lukiossa 14. helmikuuta 2018.

Israel ei kuitenkaan sulkenut pois mahdollisuutta, että muutkin seriffin apulaiset olisivat toimineet epäasianmukaisesti verilöylyn aikana tai välittömästi sen jälkeen. Ampuminen kesti viranomaisten mukaan noin kuusi tai seitsemän minuuttia.

Seriffi piti tervetulleena Floridan osavaltion viranomaistutkintaa, jota on vaatinut kuvernööri Rick Scott. Tavoitteena on selvittää paikallisen poliisin ja seriffin viraston toiminta tapahtumien yhteydessä.

– Tämä riippumaton ja ulkopuolinen selonteko varmistaa, että yleisö luottaa tuloksiin.

Demokraatti Israel sanoi, että vaatimukset hänen erottamisestaan ovat poliittisesti motivoituneita. Hän puolustaa omiaan kritiikin keskellä.

– Voin ottaa vastuun vain siitä, minkä tiedän.