Tynnyripommit kylvävät kuolemaa Syyriassa – keskimäärin yksi räjähtää joka tunti

rac

Julkaistu:

Syyria
Aktivistijärjestön mukaan Syyriassa on sodan aikana pudotettu ainakin 68 000 tynnyripommia.
Aktivistijärjestö The Syrian Network for Human Rights (SNHR) on laskenut, että tynnyripommit ovat yksi tuhoisimmista aseista Syyrian sodassa. Järjestön mukaan niillä on isketty Syyriassa ainakin 68 000 kertaa ja ne ovat tappaneet yli 10 700 siviiliä. Järjestö väittää, että tynnyripommeja on käytetty Syyriassa tauotta joka kuukausi lähes sodan alusta saakka.


Mikäli järjestön arvio pommimäärästä pitää paikkaansa, se tarkoittaa, että yli kuusivuotisen sodan ajan pommeja on pudotettu johonkin päin Syyriaa yli 30 pommin päivätahtia. Siis keskimäärin useammin kuin yksi joka tunti. Yötä päivää.


Pommi on helppo ja halpa valmistaa: tarvitaan vain räjähdysainetta sekä jotain mikä surmaa lentäessään tai levitessään ympäristöön. Ainekset sullotaan lieriöön, kuten esimerkiksi vanhaan öljytynnyriin. Sen jälkeen tynnyripommin laukaisuun tarvitaan enää helikopteria.
  • Video:Torstaina uutisoitiin Syyrian hallinnon raketti-iskusta Itä-Ghoutaan - iskussa kuoli ainakin 13 siviiliä.
Helikoptereita on kapinallisilla vähän, mutta Syyrian hallinnon armeijalla paljon. Siksi syyttävä sormi aseen käytöstä osoittaa vain yhteen suuntaan.

Lisää Syyriassa käytetyistä tynnyripommeista tässä artikkelissa.

Ilta-Sanomien tässä artikkelissa käyttämät siviiliuhritiedot ovat aktivistijärjestö The Syrian Network for Human Rightsin (SNHR) raporteista. SNHR on oppositiomyönteinen. On siis mahdollista, etteivät luvut ole täysin todenperäisiä. Tämän tarkempaa, täysin varmaa tietoa Syyrian sodan uhreista ei kuitenkaan ole saatavilla.