Ulkomaat

Suomalaisten uudisasukkaiden rakentama Amerikan vanhin hirsimökki yhä myynnissä – katso uudet kuvat sisätiloista

Julkaistu:

New Jerseyssä sijaitseva hirsimökki rakennettiin 375 vuotta sitten. Nykyinen omistajapariskunta haluaa jäädä asumaan taloon.
Hirret eivät ole enää ihan viimeisintä huutoa, ja ikkunoiden karmitkin ovat vääntyneet vuosisatojen kuluessa, mutta se on tässä tapauksessa vain myyntivaltti.

Brittimedia Daily Mail kertoo, että Yhdysvaltain vanhimpana pidetty hirsirakennus Nothnagle Log House on yhä kaupan 2,9 miljoonan dollarin eli noin 2,4 miljoonan euron hintaan.


Maan itärannikolle, New Jerseyn Gibbstowniin noin vuonna 1640 rakennettu hirsimökki on todennäköisesti suomalaisten siirtolaisten rakentama. Asiasta uutisoi alun perin Helsingin Sanomat vuonna 2014. Nyt Caters on julkaissut talon sisätiloista uusia kuvia, jotka välitti MV Photos.

Alkujaan hirsimökkiä luultiin ruotsalaisten siirtolaisen rakentamaksi, sillä mökki rakennettiin aikanaan New Swedenin eli Uuden Ruotsin siirtokuntaan. Suomalaiseen rakennustaitoon viittaavat kuitenkin tulisijan rakenne ja hirsikehikon lohenpyrstönurkka.


Rakennusta kaupittelevat nyt Harry Rink, 88, ja hänen vaimonsa Doris, 75. Pariskunta pyörittää rakennuksessa turistinähtävyyskierroksia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pariskunnalla on kuitenkin erikoinen toive rakennuksen mahdolliselle ostajalle. Uusi omistaja hallinnoisi kiinteistöä, mutta pariskunta haluaa jäädä asumaan rakennukseen ja jatkaa turistikierroksia.

Rinkin pariskunta päätyi kaupittelemaan kiinteistöä, koska heitä huolettaa, mitä arvokkaalle talolle käy, jos he sattuisivat kuolemaan.

Kohteen kiinteistövälittäjä Christina Huang sanoo Daily Mailin mukaan, että asunnon mukana tulevat antiikkiesineet, vaatteet ja muut keräilykohteet 1 600- ja 1 700-luvuilta nostavat kohteen arvon paljon yli pyydetyn 2,9 miljoonan dollarin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt