Lentokone syöksyi maahan Iranissa – kaikki 66 matkustajaa kuolivat

Julkaistu: , Päivitetty:

Iran
Iranissa lentokone on syöksynyt maahan, kertovat paikalliset tiedotusvälineet.
Iranilaisen lentoyhtiön ATR-matkustajakone on syöksynyt maahan Itä-Turkista Etelä-Iraniin ulottuvien Zagrosvuorten alueella.

Iranilaisen IFP-uutissivuston mukaan maahansyöksynyt lentokone kuuluu Aseman Airlines -yhtiölle. Sivusto kertoo turmakoneen olevan noin 20 vuoden ikäinen ATR-potkurikone. Kone oli tiettävästi kaksimoottorinen potkuriturbiinikone ATR-72, jota käytetään erityisesti lyhyillä reiteillä.

Lentokone oli matkalla Iranin pääkaupungista Teheranista Yasujin kaupunkiin. Kone katosi tutkasta noin 50 minuuttia lentoonlähdön jälkeen. Viranomaiset ovat vahvistaneet, että kone on syöksynyt maahan Iranin lounaisosassa sijaitsevalla Semiromin alueella.

– Kaikki pelastusjoukot ovat hälytystilassa, Pir Hossein Koolivand on kertonut iranilaiselle Fars-uutistoimistolle.

Kaikki Iranin onnettomuuskoneessa olleet 66 ihmistä ovat kuolleet, kertoo lentoyhtiö.

Pelastustöitä on hankaloittanut maahansyöksypaikan sijainti vuoristossa. IFP-sivuston mukaan alueelle ei ole pystytty lähettämään ambulansseja huonojen kulkuyhteyksien vuoksi, vaan pelastustyöt tapahtuvat ilmateitse helikoptereilla.

Uutistoimisto Reuters kertoo Semiromin-alueen kuvernöörin sanoneen, että helikopterit eivät ole pystyneet laskeutumaan turmapaikalle tiheän sumun vuoksi.