”Ei salaliittoa!” – Näin Trump kommentoi venäläisten saamia syytteitä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Ei salaliittoa!” – Näin Trump kommentoi venäläisten saamia syytteitä

Presidentti Donald Trumpin mukaan venäläisten vaikuttamiskampanja ei liittynyt hänen ehdokkuuteensa.

Presidentti Donald Trumpin mukaan hänen kampanjansa ei ole tehnyt yhteistyötä venäläisten kanssa.

16.2.2018 23:17

Trump kommentoi asiaa Twitter-tilillään sen jälkeen, kun Venäjän sotkeutumista Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaliin tutkivan erikoissyyttäjä Robert Muellerin toimisto kertoi 13 venäläisen henkilön ja kolmen venäläisyhtiön asettamisesta syytteeseen. FBI:n aloittamassa tutkinnassa pyritään selvittämään, tekikö Trumpin kampanja yhteistyötä venäläisten kanssa vaalien alla.

– Venäjä aloitti Yhdysvaltojen-vastaisen kampanjansa vuonna 2014, kauan ennen kuin ilmoitin pyrkiväni presidentiksi. Vaalien lopputulokseen ei vaikutettu. Trumpn kampanja ei tehnyt mitään väärää - ei salaliittoa!, Trump kirjoittaa.

Myös Valkoisen talon julkaisemassa tiedotteessa väitetään, että syytteet osoittavat ettei Trumpin kampanjan ja venäläisten välillä ollut ”salaliittoa”.

Syytekirjelmän mukaan ryhmä Venäjän hallintoa lähellä olevia toimijoita pyrki vaikuttamaan Yhdysvaltojen vaaleihin hyvin järjestelmällisesti, ja toiminnan suunnittelu aloitettiin jo vuonna 2014. Vaalien lähestyessä venäläiset keskittyivät tukemaan Trumpia esimerkiksi järjestämällä tätä tukevia tilaisuuksia, ja pyrkivät mustamaalaamaan vastaehdokas Hillary Clintonia eri keinoin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?