Ulkomaat

Kieltolistalle shokeeraavan sisällön vuoksi joutunut 300 vuotta vanha ”seksiopas” myydään Britanniassa

Julkaistu:

Britannia
Yrjöjen aikakaudelta peräisin oleva kirja oli kielletty aina 1960-luvulle saakka.
Britanniassa myydään maaliskuun lopussa huutokaupalla Yrjöjen aikakaudelta (1714–1830) peräisin oleva ”seksiopas”. BBC:n mukaan vuonna 1720 julkaistu käsikirja Aristotle's Masterpiece Completed In Two Parts kiellettiin aikoinaan shokeeraavan sisältönsä vuoksi. Pannasta se pääsi vasta 1960-luvulla.

Kaksiosaisen teoksen ensimmäinen osa tarjoaa ”sukupolven salaisuuksia”. Toinen osa puolestaan sisältää muun muassa naissukupuolen terveyteen liittyviä tietoja.


Kirjan sisältöä läpikäyneiden brittilehtien mukaan siinä varoitetaan muun muassa naisia siitä, että he saattavat synnyttää hirviöitä, mikäli ovat liian läheisissä tekemisissä eläinten kanssa. Varoitusta tehostavat kuvat hännäkkäästä miehestä sekä lapsesta, jonka väitetään syntyneen Italiassa vuonna 1512 höyhenpeitteisenä ja yhdellä linnunjalalla varustettuna.

Kirjan mukaan ”lintulapsen” syntymä oli ”saastaisen ja korruptoituneen” äidin syytä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Teoksessa väitetään myös, että syntyvä lapsi saattaa saada karvaisen ylähuulen, pisteliään suun tai ”valtavat ihrahuulet”, jos äiti katselee ”huonosti muodostuneita vartaloita”. Tämä äidin mielikuvituksen aiheuttama temppu on kuitenkin estettävissä, jos nainen suhtautuu seksin aikana mieheensä ”vilpittömästi” ja kiinnittää tähän ajatuksensa.

Mies saa avioliitossa ”toisen minän”

Kirjassa annetaan myös lisääntymistä koskevia ruokavalio-ohjeita. ”Runsasta siementä” haluavien miesten tulisi syödä muun muassa kananmunia, pääskysiä, mustarastaita, inkivääriä ja turnipseja. Kirjan mukaan naiset ovat sukupuolena seksuaalisten viettiensä vietävinä, mistä johtuen heidän tulisi välttää ”kovien ja rasvaisten asioiden” sekä mausteiden syömistä.

Poikalapsia väitetään syntyvän parhaiten silloin, kun siittäminen tapahtuu auringon ollessa leijonan merkissä ja tyttölapsia silloin, kun kuu on hiipumassa pois neitsyen, skorpionin tai jousimiehen merkeistä.


Oppaan mukaan miehet ovat ”maailman ihme, jolle kaikki muut asiat ovat alisteisia”. Miehen siemenneste pitäisi sen mukaan nähdä ”runsaalla elinvoimaisella hengellä varustettuna jumalallisena lahjana”.

Avioliiton tärkeyttä korostetaan. Ei tosin ihan samoilla perusteilla kuin nykyään korostettaisiin.

– Sydämien yhdistäminen pyhällä avioliitolla on epäilemättä onnellisin kaikista tilanteista. Silloin mies saa toisen minän, jolle hän voi purkaa ajatuksiaan ja josta hän saa suloisen kumppanin työhönsä, kirjassa sanotaan.

Kirjaa myyvän Hansons-huutokauppakamarin arvioija Jim Spencer muistuttaa Mirrorin haastattelussa, että teos on kirjoitettu silloin, kun Yrjöjen aikakauden Englannissa vielä poltettiin noitia roviolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt