Ulkomaat

Venäjän lentoturma: lumisesta maastosta löydetty yli 1 400 ruumiin­kappaletta ja liki 500 koneen osaa

Julkaistu:

Ensimmäisiä tietoja AN-148-lentokoneen mustien laatikoiden tiedoista saattaa tulla jo tänään tiistaina.
Moskovan lähelle sunnuntaina pudonneen matkustajakoneen uhrien tunnistaminen tulee olemaan pitkä ja vaikea prosessi.

Uutistoimisto Ria Novostin saamien tietojen mukaan etsintäryhmä on tähän mennessä löytänyt jo yli 1 400 ruumiinkappaletta turmapaikalta. Koneessa oli yhteensä 71 ihmistä, joista 65 oli matkustajia ja 6 miehistön jäsentä.

Etsinnät turma-alueella ovat viranomaisten mukaan päättymässä pian. Etsintöjä on suoritettu noin 30 hehtaarin alueella.

– Etsintäoperaatio on loppusuoralla, Venäjän hätätilaministeriön Moskovan alueen johtaja Sergei Poletykin sanoi tiistaiaamuna uutistoimisto Tassille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyyTähän mennessä maastosta on löydetty jo liki 500 koneenhylyn kappaletta. Osa kappaleista on yhä kuopassa, joka syntyi koneen putoamispaikalle. Turmapaikan vaikeakulkuisuus ja lumipeite ovat vaikeuttaneet etsintöjä.

Lentokone oli matkalla Moskovasta Orskiin. Kone putosi vain muutama minuutti sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Domodedovon kentältä.

5TV-kanavan mukaan molemmat koneen mustat laatikot ovat tyydyttävässä kunnossa. Kanavan mukaan turman tutkintaryhmä saattaa julkaista ensimmäisiä tietoja mustien laatikoiden sisältämästä informaatiosta jo tänään. Mustat laatikot tallentavat sekä lentokoneen teknisiä tietoja että koneen miehistön käymiä keskusteluja.

Venäjän tutkintakomitean lehdistöedustajan Svetlana Petrenkon mukaan lentokone oli pudotessaan kokonainen eikä se palanut ilmassa, vaan räjähdys tapahtui vasta koneen iskeydyttyä maahan. Silminnäkijät ovat kuitenkin antaneet toisenlaisia lausuntoja, sillä heidän mukaansa kone olisi ollut tulessa jo ilmassa.

Saratov Airlinesin omistajat ja johtaja ovat tällä hetkellä Moskovassa kuulusteltavina. Lentoyhtiö on lopettanut ainakin tilapäisesti kaikkien AN-148-tyyppiä olevien lentokoneidensa käytön tutkinnan ajaksi.

Venäjän mediassa olleiden tietojen mukaan turman uhrien lähiomaisille maksetaan korvauksia yhteensä noin neljä miljoonaa ruplaa, mikä tarkoittaa noin 56 000 euroa.

Orenburgin alueen budjetista ja Moskovan alueen budjetista maksetaan kummastakin miljoona ruplaa, ja lisäksi jokainen matkustaja oli vakuutettu kahden miljoonan ruplan korvaussummasta. Vakuutukseen kuuluu myös 25  000 ruplan hautausavustus, mikä tekee noin 350 euroa.

Lentokoneen miehistön omaisille ja työkomennuksella olleille henkilöille kuuluu lisäksi vielä yksi ylimääräinen miljoonan ruplan korvaus Venäjän sosiaaliturvarahastosta, kertoo Vesti.ru.