Soini mukana rukousaamiaisella Washingtonissa – myös Trumpin odotetaan saapuvan paikalle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Soini mukana rukousaamiaisella Washingtonissa – myös Trumpin odotetaan saapuvan paikalle

Yhdysvalloissa järjestetään tänään vuotuinen kansallinen rukousaamiainen eli kongressin isännöimä uskonnollisten poliitikoiden sidosryhmätapaaminen.

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) osallistuu torstaina rukousaamiaiselle Washingtonissa.­

8.2.2018 4:47

Suomesta rukousaamiaiselle osallistuu ulkoministeri Timo Soini (sin.). Hän on ollut mukana tapaamisessa usein aiemminkin, myös viime vuonna.

Aamiainen on osa Soinin Washingtonin-vierailun ohjelmaa.

Presidentti Donald Trumpin odotetaan puhuvan aamiaisella, jonka pääpuheen on jo yli 60 vuoden ajan pitänyt vuosittain Yhdysvaltojen presidentti.

Ensimmäisellä rukousaamiaisellaan vuosi sitten Trump piti itselleen epätyypillisen puheen, jossa hän kertoi kasvaneensa uskonnollisessa kodissa ja sanoi, että äidiltä lapsena opittu usko elää hänen sydämessään jok'ikinen päivä.

Trump ei yleensä puhu henkilökohtaisesta uskonsuhteestaan, vaikka uskosta puhuminen on kiinteä osa amerikkalaista poliittista kulttuuria, ja monet amerikkalaispoliitikot korostavat poliittisissa puheissaan henkilökohtaista uskonnollista vakaumustaan.

Amerikkalaisten tiedotusvälineiden huomion herätti Trumpin viimevuotisessa puheessa kuitenkin kohta, jossa hän vitsaili pyytämällä yleisöään rukoilemaan tosi-tv-ohjelmansa Diilin katsojalukujen puolesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?