Maahanmuuttajia ammuttiin autosta Italiassa – nuoren naisen surma kuohuttanut paikallisia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Maahanmuuttajia ammuttiin autosta Italiassa – nuoren naisen surma kuohuttanut paikallisia

Ainakin kuusi ihmistä on saanut vammoja Italiassa lauantaina tapahtuneessa ammuskelussa.

Ensihoitajat yhden uhrin apuna Maceratassa.

3.2.2018 13:58 | Päivitetty 3.2.2018 15:27

Paikallisen median mukaan mies oli tulittanut autosta ohikulkijoita keskisessä Italiassa sijaitsevassa Maceratan kaupungissa noin 200 kilometriä itään Roomasta.

Useiden tietojen mukaan laukaukset ammuttiin autosta, joka kierteli ympäri kaupunkia. RAI-kanavan mukaan ampuja tähtäsi etenkin mustaihoisia henkilöitä. Paikallisen median mukaan ammuskelussa sai vammoja kuusi henkilöä. Iskun arvellaan olevan rasistisesti motivoitunut.

Ammuskelu tapahtui vain muutama päivä sen jälkeen, kun 18-vuotiaan italialaisnaisen paloiteltu ruumis oli löydetty kahdesta matkalaukusta Maceratan lähistöllä. Naisen kuolemasta epäiltynä on pidätetty 29-vuotias nigerialainen maahanmuuttaja.

Corriere della Seran mukaan ensin oli ammuttu kahta nuorta afrikkalaista maahanmuuttajaa, jolloin toinen heistä sai vammoja. Myöhemmin uhreiksi joutui toinen maahanmuuttaja ja afrikkalainen nainen. Uhrien vammoista ei ole tietoa, mutta ainakin neljä on loukkaantunut vakavasti.

Poliisin mukaan loukkaantuneet ovat ”ulkomaiden kansalaisia”.

Maceratan pormestari kehotti paikallisia pysyttelemään sisätiloissa.

– Pysytelkää kotona toistaiseksi. Kaupungilla liikkuu auto, jossa on aseistettu, ammuskeleva mies, pormestari Romano Carancini ilmoitti Facebookissa.

Epäilty teki fasistitervehdyksen

Myöhemmin poliisi ilmoitti saaneensa kiinni ampujaksi epäillyn. RAIn mukaan epäilty on paikallinen 28-vuotias italialaismies. Paikallinen media kertoo Italian lippua kantaneen miehen nousseen autostaan ja tehneen fasistitervehdyksen.

Oikeistopoliitikot ovat käyttänyt ensi kuun vaalien edellä hyödyksi surmattuna löydetyn 18-vuotiaan Pamela Mastropietron tapausta edistääkseen maahanmuuton vastaista viestiään.

Alustavissa tutkimuksessa ei ole saatu selville nuoren naisen kuolinsyytä. Epäilty nigerialaismies on kieltäytynyt puhumasta kuulusteluissa. Hän oli hakenut turvapaikkaa, johon oli annettu viime vuonna kielteinen päätös. Mies oli silti jäänyt oleskelemaan Italiaan.

Mies oli nähty todistajien mukaan kantamassa matkalaukkuja paikalla, josta naisen ruumis myöhemmin löytyi. Miehen hallusta löytyi myös veren tahrimia vaatteita ja veitsiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?