Kiribatin turmalautalla olikin yli 80 ihmistä – toiveet eloonjääneiden löytämiseksi hupenevat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kiribatin turmalautalla olikin yli 80 ihmistä – toiveet eloonjääneiden löytämiseksi hupenevat

Pelastusviranomaiset ovat löytäneet tähän mennessä seitsemän turmasta selvinnyttä.

31.1.2018 23:21

Kiribatilla saarelta toiselle matkanneella turmalautalla oli yli 80 ihmistä, viranomaiset kertovat. Arviot Tyynellämerellä uponneen lautan matkustajamääristä ovat vaihdelleet aiemmin 35–100 välillä, mutta nyt luku on alkanut tarkentua.

– Kiribatin viranomaiset ovat vahvistaneet, että lautalla oli noin 80 matkustajaa ja noin viisi henkilökunnan jäsentä, pelastusviranomaiset kertovat.

Neljä pelastusviranomaisten lentokonetta Uudesta-Seelannista, Australiasta ja Yhdysvalloista on etsinyt eloonjääneitä lautan uppoamisalueelta.

Pelastusviranomaiset ovat keskittyneet etsimään uponneen lautan pelastuslauttaa.

– Pelastuslautta on suunniteltu 25 ihmiselle, mutta siihen voidaan saada puristettua enemmänkin ihmisiä.

Tähän mennessä vain seitsemän eloonjäänyttä on löydetty, ja toiveet muiden turmasta selvinneiden löytämisestä alkavat huveta.

Paikallisviranomaisten mukaan 17,5 metriä pitkän lautan potkuria korjattiin juuri ennen lähtöä matkalle. Puisen katamaraanin 250 kilometrin pituisen matkan oli tarkoitus kestää kaksi päivää.

Kiribatin entinen pääministeri Ieremia Tabai on kritisoinut saarivaltion hallituksen toimintaa kriisin aikana. Hän vaatii itsenäisen tutkintakomitean perustamista, jotta onnettomuuden syy saadaan selville.

– Meidän täytyy saada tietää miksi tämä tapahtui ja kuka on vastuussa, Tabai sanoi paikallisen radiokanavan haastattelussa.

Tabain mukaan lautta kulki saarten välillä ilmaiseksi, ja sen kyydissä oli paljon teini-ikäisiä.

– Kyseessä on erittäin surullinen päivä heille, jotka menettivät rakkaitaan. Lautalla oli kaksi tai kolme tuntemaani ihmistä, ja he katosivat.

Kiribati koostuu 33 atollista, ja saarivaltiossa asuu noin 110 000 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?