Ulkomaat

Länsi-Kosovossa maatilaa pitävä Hysni hankki 4 sutta – nimesi yhden Trumpiksi ja itsensä alfasudeksi

Julkaistu:

Kosovo
Kosovolaismiehellä on eläimiä moneen lähtöön, mutta erikoisimmat niistä ovat susia.
Hysni Rexhalla oli unelma, jollaista monella tuskin on. Kosovolaismies haaveili siitä, että jonain päivänä hänellä olisi kasvatettavanaan susia.

Unelma toteutui.

Nyt hänen Länsi-Kosovossa sijaitsevalla maatilallaan tallustelee kaiken kaikkiaan neljä alun perin luonnossa elänyttä sutta.

Yhden susista Rexha on nimennyt Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Trumpiksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Minulla on muitakin susia, mutta tällä yksilöllä on paljon energiaa ja se on erittäin viisas, Rexha kertoo uutistoimisto Reutersille.


Reutersin mukaan Rexha kutsuu itseään alfasudeksi ja Trump-suden hän on nimennyt sijaisekseen.

Susille on tapana antaa nimiä kreikkalaisten aakkosten mukaan riippuen niiden asemasta lauman hierarkiassa. Alfa-uros ja Alfa-naaras johtavat laumaa. Beta-susi toimii johtajan suden tai susiparin apulaisena.


Trump-suden nimi kumpuaa Rexhan ihailusta Donald Trumpia kohtaan.

– Ihailen presidentti Trumpia, hänellä on paljon virtaa, hän antaa käskyjä, ja on rohkea mies. Nimesin suteni hänen mukaansa, koska sillä on samoja ominaisuuksia. Se ei tee samoja asioita kuin muut, sillä on oma tyylinsä ja missionsa.

Jos ei susien kasvattamisessa itsessään ole jo tarpeeksi kummeksuttavaa, ihmetystä herättää myös Rexhan ennakkoluuloton kanssakäyminen kasvattisusiensa kanssa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan mies tapaa pitää käsiään – ainakin välillä – susiensa suussa. Lisäksi Rexha antaa susien nuolla kasvojaan.


Susien lisäksi Rexhan maatilalla elää kanoja, kyyhkyjä, hevosia, lehmiä, kotka sekä riikinkukkoja.

Yhdysvallat on yksi Kosovon suurimmista poliittisista ja taloudellisista tukijoista. Aikaisemmin tammikuussa Kosovossa toteutetussa kyselytutkimuksessa 75 prosenttia vastaajista kertoi hyväksyvänsä Donald Trumpin toimet Yhdysvaltain hallinnossa.


Monet kosovolaiset ovat antaneet pojilleen nimeksi Klinton Yhdysvaltain entisen presidentin Bill Clintonin mukaan. Clinton oli merkittävässä roolissa vuonna 1999 NATO:n käynnistettyä ilmaiskut Serbiassa. NATO:n toimien katsotaan tasoittaneen Kosovon tietä kohti vuonna 2008 tehtyä itsenäisyysjulistusta. Kosovon pääkaupungista Pristinasta löytyy myös Clintonin ja George W. Bushin mukaan nimetyt bulevardit.

– Yhdysvallat oli suurin tukijamme sodan aikana. Minulla ei ollut muuta tapaa kiittää Yhdysvaltoja kuin nimetä suteni Trumpiksi. Näen Trumpin sutena ja suteni Trumpina, Reuters kertoo Rexhan sanoneen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt