Ulkomaat

Kaupunginosa väistyy kaivoksen tieltä Saksan Kerpenissä – Michael Schumacherin äidin hauta siirrettiin

Julkaistu:

Saksa
Myös formulalegendan osittain omistama kartingkeskus puretaan, eikä uutta sopivaa paikkaa ole löytynyt.
Saksan Kerpenissä A4-moottoritien pohjoispuolella sijaitseva Manheimin kaupunginosa on kovan myllerryksen kourissa: Manheimin asukkien täytyy tehdä tilaa Hambachiin kohoavalle ruskohiilikaivokselle.

Asiasta uutisoi saksalaislehti Bild, jonka mukaan aiemmin noin 2 000 henkilön asuttama alue alkaa olla jo autio. Myös alueella sijaitseva hautausmaa on siirretty kaivoksen tieltä.

Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa sijaitseva pienehkö Kerpen tunnetaan erityisesti formulatähti Michael Schumacherin kotipaikkana. Bildin mukaan myös Schumacherin äidin Elisabet Schumacherin hauta on avattu ja hänet on haudattu uudestaan. Lehden tietojen mukaan hauta sijaitsee Kerpenin eteläpuolella sijaitsevassa Disternichissä.


Vuonna 2013 vakavasti lasketteluturmassa loukkaantuneen Schumacherin äiti kuoli vuonna 2003 syöpään 55 vuoden iässä. Alkuperäinen hautapaikka sijaitsi melko lähellä perheen kotitaloa sekä kartingrataa, jossa Michael ja tämän niin ikään formulakuskina tunnettu veli Ralf Schumacher aloittivat uransa. Radalla on harjoitellut myös Sebastian Vettel.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uutissivusto RP Online kertoi aiemmin tammikuussa, että myös kartingrata puretaan hiilikaivoksen tieltä vuoteen 2020 mennessä.


Seitsemän maailmanmestaruutta voittanut Schumacher omistaa osan radasta, mutta Ralf Schumacherin mukaan uutta sopivaa paikkaa kartingille ei ole etsinnöistä huolimatta löytynyt.

– Se on sääli ja kuolinisku traditioille ja nuorisotyölle, Ralf Schumacher harmitteli.