Karjalan joukkohaudat löytänyt tutkija vangittiin nimettömän pedofiliaväitteen vuoksi – tytär julkaisi nyt kuvan vapaudesta

Kasvattityttärestä otetut valokuvat veivät Stalinin vainoja tutkineen Juri Dmitrijevin tutkintavankilaan yli vuodeksi nimettömän ilmiannon perusteella – aivan kuten Stalinin aikana.

27.1.2018 10:07

Sandarmohin ja Krasnyi Borin joukkohaudat löytänyt Juri Dmitrijev on päässyt pois tutkintavankilasta takaisin Petroskoin-kotiinsa.

– Isukki tuli!!!!! Dmitrijevin vanhin tytär Katerina Klodt on päivittänyt julkiseen Facebook-ryhmään, jossa on seurattu Dmitrijevin kohtaloa.

 

 

Dmitrijeviä vastaan nostettua syytettä on pidetty laajasti täysin tekaistuna prosessina ja se on herättänyt suurta huomiota Venäjällä.

Venäjän oppositio ja ihmisoikeusaktivistit epäilevät, että Stalinin ajan vainoja ja joukkohautoja tutkinut Dmitrijev on ehkä tullut astuneeksi Karjalan nykyisten viranomaisten varpaille tai hänen historiantutkimuksensa ei muuten vain sovi Venäjän nykyiseen ilmapiiriin, joten hänet yritettiin sen vuoksi saada tuomiolle. Jos syytteet olisivat menneet läpi, Dmitrijeviä olisi uhannut enimmillään 15 vuoden vankeus.

Dmitrijev vangittiin reilu vuosi sitten joulukuussa sen jälkeen, kun viranomaiset kertoivat saaneensa nimettömän ilmiannon siitä, että tämä on ottanut alaikäisestä kasvattityttärestään alastonkuvia.

Ilmiannosta sai alkunsa monivaiheinen asiantuntijaselvitysten ja oikeudenkäyntien sarja, jonka aikana Dmitrijeviä on yritetty todistella pedofiiliksi. Vastikään Dmitrijeville tehtiin Moskovassa mielentilatutkimus Serbskin instituutissa ja sen jälkeen hänet lähetettiin takaisin Petroskoihin tutkintavankilaan.

Mitä ilmeisimmin tuorein mielentilatutkimus on kuitenkin tullut siihen tulokseen, että Dmitrijev ei ole pedofiili eikä hän tarvitse pakkohoitoa, sillä lauantaiaamuna kello 8 aikoihin hänet vapautettiin Petroskoissa tutkintavankeudesta.

Dmitrijev itse kertoo ottaneensa kasvattityttärestään kuvia nimenomaan Venäjän viranomaisia varten sen vuoksi, koska halusi seurata tämän fyysisen kehityksen edistymistä. Kun tyttö oli tullut Dmitrijevin kasvatettavaksi huonoista perheolosuhteista, tämä oli ollut erittäin heikossa fyysisessä kunnossa ja Dmitrijev oli halunnut dokumentoida hänen terveytensä kehittymistä valokuvien avulla.

Kasvattitytär Natasha on tällä hetkellä 12-vuotias. Kun oikeusprosessi alkoi, hänet otettiin pois Dmitrijevin perheestä ja sijoitettiin biologisen mummonsa luo.

Dmitrijevin rikosjuttua ei ole vielä kokonaan kumottu, mutta hänet on päästetty kotiin matkustuskiellon nojalla.

Tarkennus 27.1. klo 18.34 Dmitrijevin sukunimen translitterointiin.

Juri Dmitrijeviä syytettiin lapsipornon kuvaamisesta ja häntä epäiltiin pedofiiliksi jutussa, jota on yleisesti pidetty täysin tekaistuna Venäjän viranomaisten aloittamana vainona häntä vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?