Ulkomaat

Tv-dokumentti viimeisestä illasta: Keksijä-Madsen lähetti yllätyskutsun surmailtana – Kim Wallin poikaystävä vilkutti laiturilla

Julkaistu:

TANSKA
Tanskan TV2 lähettää torstaina dokumentin sukellusveneessä surmatun ruotsalaistoimittaja Kim Wallin viimeisestä illasta.
Ohjelmassa Kim Wallin tanskalainen poikaystävä kertoo Wallin viime hetkistä.

Myös poikaystävää oli pyydetty mukaan keksijä Peter Madsenin rakentaman sukellusveneen retkelle, mutta mies päätti jäädä pariskunnan ystävilleen järjestämiin jäähyväisbileisiin. Wallin ja poikaystävän oli tarkoitus muuttaa vain muutama päivä myöhemmin Pekingiin, josta he olivat jo vuokranneet asunnon.

Poikaystävä hyvästeli Wallin, jonka uskoi palaavan takaisin juttukeikalta parin tunnin kuluttua, kerrotaan TV2:n dokumentissa.

Madsen surmasi joskus saman illan ja seuraavan aamun välisenä aikana Wallin sukellusveneessä ja upotti tämän ruumiin mereen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Madsen ja Wall olivat muutamaa kuukautta aiemmin olleet puheissa haastattelun tekemisestä. Surmailtana 10. elokuuta Madsen yllättäen soitti Wallille ehdottaen haastattelua jo samalle illalle sukellusveneessä.

Wall keskusteli asiasta poikaystävänsä kanssa, ja he totesivat, että haastattelu kannattaa tehdä etenkin kun se oli menossa isolle amerikkalaislehdelle.

Kim Wall kysyi poikaystävältään, tulisiko tämä myös mukaan keikalle, mutta mies päätti jäädä hoitamaan jäähyväisbileitä, jottei vieraiden täytyisi olla keskenään.

Laiturin viereiselle nurmikolle kokoontuneet poikaystävä ja kymmenkunta ystävää seurasivat Wallia, kun tämä kipusi sukellusveneeseen. Pian sukellusvene suuntasi satamasta kohti merta ja poikaystävä ja tuttavat vilkuttivat veneen tornissa olleelle Wallille. Tämä oli viimeinen näköhavainto hänestä.

Illan aikana Wall lähetti poikaystävälleen useita viestejä, joista ei paljastunut mitään huolestuttavaa vaan Wall kertoi olevansa innoissaan.

Sitten viestit loppuivat eikä Wall palannut takaisin, kuten oli luvannut. Poikaystävä huolestui hieman ennen 2:ta yöllä ja hän otti ensin yhteyttä poliisiin ja sen jälkeen merivartiostoon.

Syyttäjän mukaan Madsen oli suunnitellut ennalta Wallin surmaamista, sillä hän oli tuonut sukellusveneeseen surmassa ja ruumiin paloittelussa käytettyjä tavaroita.

Madsenia syytetään murhasta ja hänelle vaaditaan elinkautista vankeusrangaistusta. Oikeudenkäynti alkaa maaliskuussa.

Wall oli seurustellut poikaystävänsä kanssa 11 kuukautta. He muuttivat maaliskuussa 2017 yhteisöasuntoon Refshalen saarelle Kööpenhaminassa. Heidän oli tarkoitus muuttaa Kiinaan, jossa poikaystävällä oli opiskelupaikka Pekingin yliopistossa ja Kim Wall aikoi tehdä töitä freelance-toimittajana.

Ohjelmassa tavataan myös Wallia Kiinassa odottaneita ystäviä. Yksi heistä on slovenialainen valokuvaaja Matjaz Tancic, joka oli tehnyt useita juttukeikkoja Wallin kanssa.

– Kim oli sielunkumppanini ja odotin kovasti häntä. Meillä oli runsaasti ideoita ja suunnitelmia juttuaiheista. Meidän oli tarkoitus matkustaa maailmalla yhdessä. Ja sitten tällainen tapahtuu Kööpenhaminassa. En yhäkään usko hänen kuolleen. Ja tällaisella käsittämättömällä tavalla, Tancic kertoo.