Ulkomaat

Mies löytyi kuolleena lemmikki­pytoninsa vierestä – asiantuntija tutki käärmeen ja teki hämmentävän huomion

Julkaistu:

Iso-Britannia
Kuolinsyyntutkijan mukaan lemmikkikäärme tappoi eksoottisten eläinten harrastajan Britanniassa.
Brittiläinen eksoottisten eläinten harrastaja Dan Brandon, 31, löydettiin elokuussa kuolleena kotoaan Hampshiressa sijaitsevassa Church Crookhamin kylässä. Miehen kuolinsyyksi varmistui myöhemmin tukehtuminen.

2,4-metrinen Tiny-kalliopyton löydettiin samasta huoneesta Brandonin ruumiin kanssa. Lemmikkikäärme oli tavalla tai toisella päätynyt terraarionsa ulkopuolelle. BBC:n mukaan nyt on varmistunut, että lemmikkikäärme tappoi hänet.
Kuolemansyyntutkija Andrew Bradleyn mukaan ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Brandon olisi kuollut ”seurauksena kontaktista Tinyn kanssa”. Kuolema on kirjattu onnettomuudeksi.

Brandonilla oli ollut lemmikkikäärmeitä 16 vuoden ajan. Hän omisti yhteensä kymmenen käärmettä sekä 12 tarantula-hämähäkkiä, joita hän piti huoneessaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Äidin Barbara Brandonin mukaan hänen poikansa oli omistanut Tinyn siitä lähtien, kun lemmikkikäärme oli niin pieni, että mahtui miehen käteen. Mies ei koskaan tuntenut itseään uhatuksi, ja tiesi kyllä, kuinka voimakas Tiny on. Äidin mukaan hänen astuessa huoneeseen, lemmikkikäärme kuitenkin joskus hyökkäsi.

Äiti kertoi, että Brandonin kuolinyönä hän kuuli pamahduksen miehen huoneesta, mutta oletti äänen tulleen käsipainoista tai muun esineen putoamisesta. Hän löysi myöhemmin poikansa tämän huoneesta ja käärmeen kiemurtelemassa laatikoston alla.

Pytonit tappavat kietoutumalla uhrinsa ympärille ja tukehduttavat puristuksellaan. Ne kuitenkin harvoin tappavat ihmisiä. Kyseessä on ilmeisesti ensimmäinen kerta, kun pyton on surmannut ihmisen Britanniassa.

Matelijoihin erikoistunut asiantuntija professori John Cooper kuitenkin huomauttaa, että Brandon olisi osannut vapautua pytonin otteesta. Hän tutki lemmikkipytonin tapauksen jälkeen ja hän totesi, että pytonissa ei ole jälkiä siitä, että Brandon olisi yrittänyt vapauttaa itsensä.

Ystäviensä mukaan mies oli jopa pakkomielteeksi asti kiinnostunut käärmeistä, hämähäkeistä ja linnuista. Hän myös poseerasi sosiaalisessa mediassa julkaisemissaan kuvissa usein lemmikkiensä kanssa. Pytonit eivät ole myrkyllisiä käärmeitä, eivätkä ne yleensä hyökkää ihmisten kimppuun, elleivät ne koe olevansa uhattuina.