Ulkomaat

Yksityisetsivät uskovat: Tunnettu miljardööripari murhattiin Kanadassa – asialla ehkä useampi tekijä

Julkaistu:

Kanada
CBC:n lähde kertoo Shermanien omaisten pestaaman tutkijaryhmän löydöksistä.
Yksityisetsivät uskovat, että useampi tekijä murhasi kanadalaisen miljardööriparin joulukuussa Torontossa. Asiasta kertoo CBC verkkosivuillaan.

Barry ja Honey Sherman löydettiin kuolleina kotitalonsa kellarista läheltä sisäuima-allasta 15. joulukuuta. Julkisuudessa on aiemmin ollut esillä teoria, jonka mukaan kyseessä olisi murha-itsemurha, mutta pariskunnan hyvin tunteneet ihmiset eivät usko sen pitävän paikkaansa.

Omaiset päättivät palkata asiantuntijaryhmän tutkimaan tapausta erillisessä tutkinnassa viranomaistutkinnan rinnalla. Ryhmässä on mukana Toronton poliisin väkivaltarikosyksikön entisiä tutkijoita.


Ruumiinavauksissa ilmeni, että Shermanien kuolinsyy oli kuristuminen. CBC:n lähteen mukaan yksityisetsivät ovat löytäneet näyttöä siitä, että kummankin uhrin kaulan ympärillä oli nahkavyö.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Omaisten palkkaama ryhmä uskoo, että Shermanit surmattiin jo 13. joulukuuta. Johtopäätös perustuu lähteen mukaan siihen, että heillä oli päällään samat vaatteet kuin hetkellä, jolloin heidät viimeisen kerran nähtiin.

Shermanien ranteista löytyneiden jälkien perusteella yksityisetsivät uskovat, että pari oli jossakin vaiheessa sidottuna yhteen. Lähde kertoo, ettei paikalta kuitenkaan löydetty köyttä tai muita välineitä, joita sitomisessa olisi voitu käyttää.

Entiset poliisitutkijat epäilevät Honey Shermanin kamppailleen surmaajansa tai surmaajiensa kanssa. Tällä oli muun muassa haavoja huulessaan ja nenässään.


CBC oli yhteydessä myös Toronton poliisiin, jolla ei ollut tapauksesta uutta kerrottavaa.

Vuonna 1942 syntynyt Barry Sherman perusti lääkeyhtiö Apotexin vuonna 1974. Hän siirtyi syrjään toimitusjohtajan paikalta vuonna 2012.

Yli 45 maassa toimiva Apotex työllistää 11 000 työntekijää. Talouslehti Forbes arvioi Shermanin omaisuudeksi 3,2 miljardia dollaria eli 2,7 miljardia euroa.