Ulkomaat

Ruotsin perhesurman taustat alkavat selvitä – pitivät tilannettaan helvetillisenä: ”Elivät mahdollisesti harhaluulon vallassa”

Julkaistu:

Ruotsi
Ruotsissa pohditaan, miksei kukaan ymmärtänyt, miten syvässä ahdingossa perhe eli.
Ruotsia järkyttäneen perhesurman taustat alkavat selvitä. Poliisin mukaan perheen isä ja äiti olivat yhteistuumin surmanneet kaksi tytärtään ja sitten itsensä Bjärredissä Lundin lähistöllä.

Aftonbladet kertoo, että lähipiiri kyllä tiesi perheellä olevan vaikeaa, mutta kukaan ei tiennyt miten syvästi perhe koki tilanteensa täysin helvetilliseksi.

– Lähipiirin oli pelottavaa edes kuvitella perheen ratkaisua. Ihmiset yrittävät suojata itseään edes ajattelemasta, että jotain noin kamalaa voisi tapahtua, psykologi Nadine Edberg kertoo Aftonbladetissa.


Tämä tiedetään

Nelihenkinen perhe löytyi kuolleina Bjärredistä Lundin lähistöllä 9. tammikuuta 2018. Nelihenkisen perheen kuoleman syy selvisi surmapaikalta löytyneestä hyytävästä kirjeestä. Poliisin mukaan perheen isä ja äiti olivat yhteistuumin surmanneet kaksi tytärtään ja sitten itsensä. Nelihenkinen perhe löytyi kuolleina omakotitalosta. Tyttäret olivat 11- ja 14-vuotiaita. Perheen isä oli 45- ja äiti 50-vuotias.


Vanhempia kuvaillaan töissään päteviksi ja arvostetuiksi. Isä oli kuitenkin vähentänyt työaikaansa ja perhe pysytteli yhä tiiviimmin keskenään kotona, jossa lapset saivat myös kotiopetusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Expressenin mukaan vanhemman tyttären luona vieraili opettaja neljästi viikossa. Kotiopetusta oli haettu tyttären sairastaman ”kroonisen väsymyksen” vuoksi.


Miten vanhemmat voivat tappaa lapsensa?

– Jos vanhemmat tappavat lapsensa ja tekevät sen jälkeen itsemurhan, kyseessä on yleensä psykoosi tai syvä masennus, itsemurhia tutkinut ylilääkäri ja psykiatrian professori Margda Waern Göteborgin yliopistosta kertoo Aftonbladetissa.

– Näin tehdessään he elivät mahdollisesti sen harhaluulon vallassa, että he suojaavat teoillaan lapsiaan, hän sanoo.

Tuoreimmat