Trumpilta vastaisku arvostelijoille – kertoi asiantuntijoiden hämmästyneen juoksumattotestin tulosta

Julkaistu:

Donald Trump kommentoi ensimmäistä kertaa terveystarkastuksen tuloksia. Hän on samaa mieltä siitä, että Valkoisen talon ruoka-annokset voisivat olla pienempiä.
Lääkärin kehotuksista huolimatta presidentti Donald Trumpia tuskin tullaan näkemässä kuntosalilla lähitulevaisuudessa. Reutersin yksinoikeudella tekemässä haastattelussa Trump puolustautuu väittämällä, että hän liikkuu enemmän kuin ihmiset arvaavatkaan.

Hän esimerkiksi muistuttaa pelaavansa golfia, mikä pitää varsin hyvin paikkansa: Business Insider arvioi presidentin viettäneen neljäsosan eli yli 80 päivää presidenttikaudestaan golfklubeillaan. Trumpin tiedetään vieneen golfkentille useita korkean tason vieraita, esimerkiksi Japanin pääministerin Shinzo Aben.

Amerikkalaismedioissa julkaistuissa kuvissa presidentti tosin näyttää liikkuvan kentällä pääosin golfkärryllä. Tätä hän perustelee Reutersille sillä, ”ettei halua tuhlata aikaa” kentällä kävelemiseen.


Hän myös kehui onnistuneensa laihduttamisessa aiemmin, minkä yhteydessä painotti omia fyysisiä ominaisuuksiaan.

– Olen aina uskonut dieetteihin, koska olen vahva, tiedäthän? Lyön pallon kauas. Tarkoitan, olen vahva, fyysisesti, hän sanoi toimittajalle.

Esimerkiksi republikaanisenaattori Lindsey Graham on kehunut Trumpin lyöntitaitoja ilmiömäisiksi. Trumpin virallinen tasoitus on kunnioitusta herättävä 2.8, mutta hänen tuloksiaan on raportoitu vuoden 2004 jälkeen vain harvakseltaan.

Golfin lisäksi Trump vetosi hyötyliikuntaan, jota hän saa väistämättä liikkuvan elämäntyylinsä ohessa.

– Saan liikuntaa. Tarkoitan, että kävelen ja teen sitä ja tätä. Välillä kiirehdin viereiseen rakennukseen. Saan liikuntaa enemmän, kuin ihmiset kuvittelevat.

Aikoo pienentää annoskokoja, mutta ei innostu urheilusta

Presidentin lääkäri, kontra-amiraali Ronny Jackson kertoi tiistaina presidentin terveydentilan olevan erinomainen.

Pikaruoasta pitävää presidenttiä kehotettiin kuitenkin kiinnittämään huomiota syömiseensä ja liikkumiseensa, sillä hänen tulisi pudottaa painoa. Jackson kehotti hänelle vähärasvaisempaa ja vähähiilihydraattisempaa ruokavaliota.

Jackson paljasti Trumpin painavan nykyisin 108,5 kiloa, minkä perusteella noin 190-senttinen presidentti painoindeksi jää nipin napin alle 30:n, mitä pidetään Yhdysvalloissa rajana ylipainon ja liikalihavuuden välillä.


Presidentti Trump näki asiassa myös valoisan puolen.

– Monet ihmiset menevät salille ja urheilevat kaksi tuntia ja kaikkea. Olen nähnyt ihmisiä... Sitten he saavat uudet polvet 55-vuotiaina ja uudet lonkat ja kaikkea. Minulla ei ole sellaisia ongelmia.

Trump kuitenkin kertoi Reutersille olevansa avoin muuttamaan ruokavaliotaan, esimerkiksi pienempien annoskokojen avulla. Myös Jackson kertoi presidentin vaikuttaneen motivoituneemmalta muuttamaan ruokavaliotaan kuin liikuntatottumuksiaan.

– Valkoisen talon ruoanlaittajat ovat mahtavia, mutta luulen, että he voisivat tehdä hieman pienempiä annoksia ja vähentää lihottavimpia ainesosia.

– Ja minulle asia on ok, Trump vakuutti.

Sivalsi edellisiä presidenttejä

Toisin kuin Trump, edelliset presidentit Barack Obama ja George W. Bush urheilivat aktiivisesti, mikä on ehditty tuoda esille jo useaan kertaan.

Reutersin haastattelussa Trump kuitenkin huomautti saaneensa täydet 30 pistettä kognitiivisesta testistä ja sivalsi edellisiä presidenttejä siitä, etteivät he tehneet virkakausiensa aikana enempää hillitäkseen Pohjois-Korean uhkaa.

– Luulen, että he ymmärsivät jättää sen presidentille, joka sai kovimmat pisteet testissä, Trump arveli.

Kognitiivisia valmiuksia mitannut Montreal Cognitive Assessment -testi (MoCA) ei kuulunut pakollisena osana terveystarkastukseen, mutta Trump pyysi itse päästä kokeeseen. Hänen on arveltu halunneen vaientaa epäilyt mahdollisesta orastavasta alzheimerista tai henkisestä kyvyttömyydestä presidentin tehtävien hoitoon.

Teki vaikutuksen terveydenalan ammattilaisiin juoksumatolla :”Se oli hämmästyttävää”

Lopuksi Trump kertoi pienen yksityiskohdan noin kolme tuntia kestäneestä terveystarkastuksesta. Omien sanojensa mukaan hän teki vaikutuksen terveystarkastuksen tehneisiin alan ammattilaisiin juoksumatolla.

– Olin juoksumatolla ensimmäistä kertaa oikeastaan melko pitkään aikaan, ja se oli hyvin jyrkässä kulmassa ja olin siellä hyvin pitkään, Trump aloitti tarinan.

– He olivat yllättyneitä. Ja he sanoivat: ”Voit lopettaa nyt, se oli hämmästyttävää.” Ja minä sanoin ”voin jatkaa paljon kauemminkin jos haluatte”, Trump kehaisi toimittajille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt