Meksikosta löytyi henkeäsalpaava luonnonihme – valtava vedenalainen luola osoittautui aarrekammioksi

rac

Julkaistu:

Meksiko
Meksikosta löytynyt vedenalainen luolien verkosto on todennäköisesti maailman pisin laatuaan – ja lisäksi antiikkinen aarrekammio.
Joukko sukeltajia on löytänyt kaksi vedenalaista luolaa itäisessä Meksikossa. Löytö saattaa osoittautua maailman isoimmaksi vedenalaiseksi luolaksi koko maailmassa, kertoo uutistoimisto Reuters. Luola on luonnonihmeen lisäksi merkittävä arkeologinen kohde, sillä sieltä on löydetty Maya-intiaaneille kuulutta esineistöä ja jäämistöä, jopa luita.

Huikea 346 kilometrin pituinen luolamuodostelma löydettiin kuukausien vedenalaisten kanavien etsinnän jälkeen, The Garn Acuifero Maya (GAM), paikallinen arkeologiryhmä kertoo. Rantakohde Tulumin lähistöltä löytynyt luolajärjestelmä on aiemmin mitattu 263 kilometrin pituiseksi. Uudelleen tehty mittaus paljasti kahden luolaston yhteispituuden huomattavan pidemmäksi.

Tutkijat uskovat, että luolista löytyy uutta tietoa alkuperäiskansan vaiheista ennen espanjalaisvalloittajien aikaa.

– Ymmärrämme nyt selkeämmin, kuinka mayojen rituaalit, pyhiinvaelluspaikat ja rakennukset ilmaantuivat, kertoo GAMin johtaja ja vedenalainen arkeologi Guillermo de Anda Reutersille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt