Ulkomaat

13 sisarusta löydettiin kammottavista oloista kotoaan Yhdysvalloissa – vanhemmille syytteet kidutuksesta

Julkaistu:

Poliisi teki järkyttävän löydön sen jälkeen kun perheen 17-vuotias tytär onnistui pakenemaan kotoaan ja otti yhteyttä viranomaisiin.
Kolmentoista sisaruksen kerrotaan löytyneen Kalifornian osavaltiossa sijaitsevasta kodistaan kammottavista olosuhteista. Uutistoimisto Reutersin mukaan iältään 2–29-vuotiaat sisarukset olivat kotonaan vankeina, ja osa heistä oli löydettäessä kahlittuina kettingeillä ja munalukoilla vuoteisiinsa pimeissä ja saastaisissa oloissa.
  • Ylläolevalla videolla kuvaa talosta ja asuinalueesta josta sisarukset löydettiin.
Järkyttävä löytö tehtiin Los Angelesin itäpuolella sijaitsevasta Perrisin kaupungista, jossa sijainneessa talossa sisarukset asuivat vanhempiensa kanssa. Paikalle menneiden poliisien kerrotaan ensin luulleen löydettyjen olleen lapsia, mutta järkyttyneen huomatessaan osan aikuisiksi. Reutersin mukaan talossa olleista kuusi oli alaikäisiä ja seitsemän yli 18-vuotiaita.

– Uhrit vaikuttivat löydettäessä aliravituilta ja erittäin likaisilta, poliisi kertoi tiedotteessaan.

Lapset kertoivat poliiseille olevansa nälkäisiä, jonka jälkeen heille tarjottiin syötävää ja juotavaa.


Poliisin kerrotaan menneen taloon sen jälkeen kun perheen 17-vuotias tytär onnistui pakenemaan kotoaan ja otti yhteyttä paikalliseen poliisiin sunnuntaina. Ilmoituksen tehneen tytön iäksi poliisit arvioivat aluksi noin kymmenen vuotta tämän riutuneen olemuksen vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ilmoituksen jälkeen poliisi pidätti perheen vanhemmat, 57-vuotiaan David Allen Turpinin ja 49-vuotiaan Louise Anna Turpinin. Reutersin mukaan heitä syytetään yhdeksästä kidutuksesta ja kymmenestä lasten laiminlyönnistä.

Naapuri järkyttyi

Poliisi ei ole toistaiseksi julkaissut tietoja vanhempien motiivista lastensa vankeudessa pitämiselle. Los Angeles Times -lehden mukaan Turpinit ovat omistaneet tavanomaiseksi kuvaillun omakotitalon vuodesta 2010. Samassa osoitteessa toimivaksi on lehden mukaan merkitty yksityiskoulu ja sen rehtoriksi pariskunnan mies.

Lehden mukaan pariskunta asui pitkään Texasin osavaltiossa ennen muuttoaan Kaliforniaan. Heidän kerrotaan ajautuneen kahdesti konkurssiin.


Uutisen lasten löytymisestä alettua levitä rauhalliseksi kuvaillulla asuinalueella sijaitsevan talon ympäristö täyttyi nopeasti median edustajista. Pariskunnan naapurissa asuva nimettömänä pysytellyt nainen kuvailee Reutersille tilannetta, kun poliisit tulivat hakemaan Louise Turpinin tämän kotoa.

– Hän vain yski ja käyttäytyi oudosti, katsoi vain. Poliisi puhui hänelle ja hän vain virnuili ja sylkäisi kahdesti lattialle, naapuri kuvailee.

Hän ilmaisee olevansa järkyttynyt siitä, mitä vieressä sijaitsevassa talossa on tapahtunut.

– Hullua, ei voi koskaan tietä ketä naapurisi ovat, nainen sanoo.